HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

Csöves Gitárerősítő

2020. január 29

Vizelde

2020. január 29

Akusztikus gitárok

2020. január 29

Offtopic

2020. január 29

Zenészeket, zenekart ke

2020. január 29

***YAMAHA billentyűsök

2020. január 29

Jónás Tamás (instrume

2020. január 29

*MARSHALL.hu KLUB *

2020. január 29

GITÁRLÁDÁK

2020. január 29

Tranzisztoros gitárerő

2020. január 28

TC Effektek

2020. január 28

MIKROFONOK - FAQ, HELP

2020. január 28

Mákosamp és válogatott f

2020. január 28

A számítógép és a z

2020. január 28

Pickupok

2020. január 27

Z e n é s z V I C C E K

2020. január 27

Mutameg!

2020. január 26

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2020. január 25

***FENDER***

2020. január 25

R O L A N D szintetizá

2020. január 19

Gitáreffektek

2020. január 17

?Hangszórót ?Ládába

2020. január 15

In Memoriam...

2020. január 15

Fotók, képek, GALÉRIA

2020. január 12

LINE6 - VARIAX

2020. január 12

Zenekar alapítás

2020. január 11

Barkács

2020. január 11

. : PRÓBATERMEK : .

2020. január 11

***Squier***

2020. január 09

K O R G szintetizátoro

2020. január 08




HANGMESTER.HU AKCIÓ
CORT CM30R- DR + AJÁNDÉK kábel, hangoló és házhozszállítás
Piros gitárerősítő

CORT CM30R- DR + AJÁNDÉK kábel, hangoló és házhozszállítás


Akciós ár:
45 900 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
CORT CM30R- BK + AJÁNDÉK kábel, hangoló és házhozszállítás
Fekete gitárerősítő

CORT CM30R- BK + AJÁNDÉK kábel, hangoló és házhozszállítás


Akciós ár:
45 900 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
CORT CM30R- DB + AJÁNDÉK kábel, hangoló és házhozszállítás
Kék gitárerősítő

CORT CM30R- DB + AJÁNDÉK kábel, hangoló és házhozszállítás


Akciós ár:
45 900 Ft



hangszermagazin.hu

STARTOL A NAGY KARÁCSONYI HANGSZER AKCIÓ
2019. december 01.





hangszermagazin.hu

BLACK FRIDAY 2019
2019. november 27.







Legfrissebb használt hangszerek:
Vox
160 000 Ft
Ryoji Matsuoka
88 000 Ft
Prairie
21 000 Ft
Dean
139 000 Ft
Dean
50 000 Ft
BOSS
17 000 Ft
Line6
25 000 Ft
Washburn
50 000 Ft
BOSS
25 000 Ft
Marshall
11 000 Ft
Kurzweil
200 000 Ft
Maton
350 000 Ft

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


cukilali55 2020-01-01 11:26 |  #1881





cukilali55 2019-12-31 09:39 |  #1880
És bárhogy vigyázunk, van hogy a bürkében, régen a fülben meg-meg bújt a borsszemecske.Nincs azzal semmi baj.Én ugyan nem szeretem, de könnyű kidobni.A tejfölös bablevesben is mindig elbújik a fokhagymagerezd......

cukilali55 2019-12-31 09:36 |  #1879
Garantáltan jobb ízű benne a csülök!Tapasztalat mondatja velem.Még a tarja is más ízt ad, mint a füstölt comb.Szerintem.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1878)

arion 2019-12-31 00:40 |  #1878
Végül így lett, bár egy pár szem borsot elrejtettem a tálakban, mert én imádom szétrágni az egész borsszemeket.
Füstölt, hogyne ment bele egy 60 dekás, füstölt sonkadarab.
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1875)

Gazz 2019-12-30 21:37 |  #1877
Ja, brekkencs. Remélem nem varangy!
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1876)

Gazz 2019-12-30 21:36 |  #1876
Garnéla?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

Gazz 2019-12-30 21:35 |  #1875
igen, ki kell dobni/külön kezelendő. magának a kocsonyának nem része a fokhagyma meg a bors, csak az ízük. Füstöltet remélem tettél bele.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1874)

arion 2019-12-30 19:57 |  #1874
Kezdő vagyok kocsonyában. Most készül az első. Zsírtalanítanám a tetejét, de a zsirban úszkálnak a csodálatos, apró fokhagyma, hagyma, bors foszlányok. Azokat dobjam ki a zsírral együtt, vagy van a megmentésükre valami praktika ? Gondolom, ki kell dobni, ha áttetsző, tiszta levet akarok, igaz ?

cukilali55 2019-12-29 10:17 |  #1873


cukilali55 2019-12-24 10:15 |  #1872




Squierlaci 2019-12-13 19:27 |  #1871
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

cukilali55 2019-12-13 13:19 |  #1870




Kukucskálni nem ér!Nicsak, mi van a képen?

cukilali55 2019-12-13 06:33 |  #1869

cukilali55 2019-12-13 06:33 |  #1868
Jól néz ki Lacibácsi! Megmutattam a mamának. Mivel a tárkonyos ragulevest imádjuk így majd a nyáron, ha lesz kapor(mert az idén egy szál sem nőtt)rápróbálunk!
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1867)

Squierlaci 2019-12-10 21:22 |  #1867
Egy kis kapros-tárkonyos rántotta fénykoromból:)




cukilali55 2019-12-10 20:53 |  #1866
Persze tudom, hogy rengetegen szeretik mikor a rántotta tocsog a zsírban.Ők vegyenek olyan szalonnát, melyet például a túróscsuszához fogyasztunk, tepertő jellegűre kisütve.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1865)

cukilali55 2019-12-10 20:49 |  #1865
Családom szerint remekül készítem a szalonnás tojásrántottát.Bár majd mindegyik csemegeszalonna megfelelő, de én Babati szalonnát fogyasztom.
Tapadásmentes serpenyőt használok.Mi a mamával ketten egy reggelire15-20 dkg szalonnát, 4 db tojást, egy közepes fej vöröshagymát fogyasztunk el
A szalonnát a bőrétől elválasztom, majd felszeletelem.Kis lángon kezdem sütni.Ezalatt felaprítom a hagymát, leütöm a tojásokat.A szalonna szeleteket gyakran forgatva majdnem teljesen kisütöm.Egy tányérra kikapkodom, és a szalonna zsírjában üvegesre dinsztelem a hagymát.Erre ráterítem a szalonnát, nagylángra kapcsolok, és a tojást pár kavarással kutyulom, de nem simára.Ráöntöm a szalonnára, és egy fakanállal igazgatom a tojást, hogy megfelelően, de ne szárazra süljön.

Ha már tojás.A számunkra tökéletes főtt tojás, az mikor a sárgája már nem lágy, de nem is a "sprőd", morzsalékos.
A vizet felforralom, de csak addig, míg ilyen szépen, gyöngyözően forr.Igyekszem gyorsan beletenni a tojásokat.Hét percig főzöm őket.Az idő leteltével hidegvízzel lehűtöm, pár másodpercig.
Egyetlen buktatója azért van a dolognak, mert nagyon gyakori sajnos, hogy a gáz fűtőértéke annyira szar, hogy fél percet rá kell hagynom.De ezt a víz felforralásakor már észreveszem.
Meg a gázkazán működési idején is.

cukilali55 2019-12-10 20:13 |  #1864
"Szabolcs" csokis süti.
10 tojásból kakaós piskóta.(holland kakaó, mert a többi "lószar")
10 dkg liszt,25 dkg cukor, 6 dl tej
Felfőzzük, lehűtjük.
Hozzákeverünk 25 dkg rámát, 5 dkg holland kakaót, aki szereti tehet bele mazsolát
Tetejére csokimáz, melyet félig kihűlt állapotban felcsíkozunk, így felszeleteléskor nem törik össze a csokimáz!

cukilali55 2019-12-10 20:07 |  #1863
Ahogy a feleségem készíti!
Töltött káőoszta.
70dkg darált hús, (, lapocka, tarja, de lehet comb)
1,5 kg savanyúkáposzta, valamint savanyított káposztalevél.Amennyiben nagyon savanyú, érett, jól nyomkodjuk ki, vagy vízzel mossuk át.
2dl rízs,2 egész tojás, ízlés szerint só, őrölt bors, köménymag(őrölt is lehet)5 gerezd áttört fokhagyma, pirospaprika, két közepes fej vöröshagyma, és jöhet hozzá a füstölt hús.Oldalas, tarja, sonka.
A darált húst a fűszerekkel, fokhagymával, tojásokkal feldolgozzuk, majd hozzákeverjük a vízzel átmosott rizst.Rövid ideig pihentetjük, aztán becsomagoljuk a káposztalevelekbe.(12-15 db)Hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.A tűzről levesszük, és egy evőkanál fasza pirospaprikát keverünk hozzá.Ezt egy réteg savanyúkáposztával összekeverjük, lazán elegyengetjük.Erre jöhetnek rá a füstölthús szeletek.Ezután következnek a levelekbe tekert darálthús gombócok.Az edény, és a család nagyságától függően rétegesen mehet a dolog.Egy sor káposzta, egy sor füstölt husi, egy sor tültelék.Lényeg az utolsó réteg káposzta legyen.Felengedjük vízzel, de ne lepje el, megszórjuk vegetával, és pirosarannyal díszítjük a tetejét.
Közepes tűzön 2-2,5 óráig főzzük.
Aki nem szereti a káposztalevelet, csinálhatja káposztával, ám akkor 2kg szükséges.A tölteléket a káposztával burkoljuk.
Nálunk a család tálalás után általában tejföllel fogyasztja, kévéve engem.
Jó étvágyat!

cukilali55 2019-12-02 12:39 |  #1862
Akkor kéretik leírni az ünnepi felhozatalt!
Válasz 'GGreGG' hozzászólására (#1861)

GGreGG 2019-12-01 20:35 |  #1861
Dehogynem
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1860)

cukilali55 2019-12-01 17:45 |  #1860
Egy gourmet sem terem e vidéken???

cukilali55 2019-02-03 08:48 |  #1859
És akkor a kocsonya, és farsangi fánk mellé OPERETT !!!

billygibbons 2018-12-23 14:54 |  #1858
Szervusz! Megnyugodtam akkor!
Nagyjából fedi az itteni felhozatalt az általad felsorolt "tárház".
Áldott, Békés Karácsonyt kívánok én is!
Révészék vajon Piramis szeletet sütnek az ünnepre?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1849)

cukilali55 2018-12-23 14:17 |  #1857
Nos Greg, a hús és rizs helyetti kukoricát inkább adom a malacoknak..... Nem kötözködni akarok, de az édes, és paradicsomos káposztának véleményem szerint semmi köze a töltött káposztához.Bár a "rendes" paradicsomos káposzta az egyik legkedveltebb eledelem!
Viszont, füstölt tarja szeleteket a savanyú töltött káposztába teszünk.
Tudom, hogy az utálkozó rovatban beszéltetek erről a "keverőssel", de hátha be esz ide a fene....
Boldog karácsonyt!


cukilali55 2018-12-23 08:44 |  #1856
Válasz 'arion' hozzászólására (#1854)

cukilali55 2018-12-23 08:43 |  #1855
Válasz 'arion' hozzászólására (#1853)

arion 2018-12-22 19:57 |  #1854
Ilyesmit alkottunk ma délután

arion 2018-12-22 19:47 |  #1853
Mert mindenről tudnom kell :)
( Nem tudtam, hogy felétek is mozog a migráns pajtás. )
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1852)

cukilali55 2018-12-22 15:40 |  #1852
Khalimtól kaptam!!! Eddig nyers káposzta levelekbe csavartuk a gombócokat.Most viszont savanyított, zacskós levelekkel lepett meg bennünket.Miért is kellett volna tudnod róla?

arion 2018-12-22 14:47 |  #1851
Khalimnak mi köze a káposztalevelekhez ? Nem is tudtam róla.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1849)

cukilali55 2018-12-22 12:19 |  #1850




cukilali55 2018-12-22 12:17 |  #1849
Szia kedves Öcsém!
Köszönöm kérdésed, de talán a transzba esés kicsit túlzás.
A szokásos menüsor, választék tíz emberre, és az esetlegesen "beeső" rokonokra levetítve.
Pontyhalászlé ( szerintem már többször kitárgyaltuk)
Töltött káposzta (most a Khalim barátomtól kapott káposztalevelekkel burkolva)
Egészben sült hatalmas kacsa, valamint a gyerekeknek kacsamell sütve
Párolt káposzta
Hagymás káposztasaláta
Vegyes köret
Szokásos bejgli, linzer. isler, mézes krémes, édes vasaskeksz
"Dióhéjban" ennyi....
Boldog karácsonyt kívánok!
Egy nagyon emlékezetes Karácsony! A kislányaim életükben először egy nagy koncerten, máig emlékeznek rá...

billygibbons 2018-12-21 19:59 |  #1848
Lajos bátyám, transzban vagy már főzés ügyileg?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1847)

cukilali55 2018-03-31 19:51 |  #1847



Előke, hogy a tormától könnyes szemeitek ezt áztassa el.



cukilali55 2017-12-31 11:54 |  #1846




Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1845)

cukilali55 2017-12-31 11:32 |  #1845



cukilali55 2017-12-26 18:51 |  #1844
Lassan elfogynak a maradékok
Fogyásnak indolnak a pocakok
Talán kis pálinka még maradt
Azzal köszöntök Istvánokat, Jánosokat!
Boldogságos névnapot kívánok
Soha ne ürüljön ki a kamrátok!

Squierlaci 2017-12-23 20:34 |  #1843
Ebben az esetben megbocsátható, ha rétegelt.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1841)

FGGYZ 2017-12-23 18:48 |  #1842
Boldog ünnepeket Lali bátya! Inkább egy gold top-ba harapnék bele mint egy békacombba!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1841)

cukilali55 2017-12-23 18:44 |  #1841
Boldogságos karácsonyt kívánok!





A képen egy csokitorta is látható.......

cukilali55 2017-12-23 18:30 |  #1840
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1839)

istvanp 2017-12-23 17:13 |  #1839
Ha szeretné a témát, gitár alakú lenne a rántotthús is.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1835)

cukilali55 2017-12-23 15:45 |  #1838
Sajátos.Nem állítom, hogy kisebb mennyiségben, de erős paprika nélkül nem próbáljuk ki.Nagyon ritkán teszek a húslevesbe, gulyásba, halászlébe, mert szeretem élvezni az ízeket!Lángoló pofával viszont szerintem lehetetlen.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1828)

cukilali55 2017-12-23 15:42 |  #1837
Annyit tennék hozzá, hogy a felsorolt növényeket(karfiol, karalábé, brokkoli) csak ebben a levesben vagyok hajlandó elfogyasztani.
Esetleg szárított gomba is mehet hozzá.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1833)

cukilali55 2017-12-23 15:40 |  #1836

Minek iszik aki nem bírja?
Válasz 'ewr' hozzászólására (#1834)

cukilali55 2017-12-23 15:38 |  #1835
Jónás Tomiéknál már tegnapelőtt készült. Van is fénykép róla a rovatában.
Egyébként gratuláció a mamához! Mert mi lenne, ha szeretné is a témát?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1832)

ewr 2017-12-23 15:37 |  #1834
Ezek szerint már jobban..?
Válasz 'arion' hozzászólására (#1831)

cukilali55 2017-12-23 15:36 |  #1833
Mama féle ragu.(nálunk durván 10 liter készül)
Több féle hús, ízlés szerint, de a legfinomabb marhából.Só, bors, vegeta, pirosarany, paprika, paradicsom, egyenlőre ez fől a hússal.Három órát nagyjából.(felforrás után a tetejéről a habot leszedni!)
Külön edényben margarinom megpárolni az apróra vágott zöldséget, sárgarépát,egy kanál liszt, felengedjük egy kis leveslével, felforrás után aprított karfiol, karalábé, zeller, brokkoli.Borsót esetleg csak kis mennyiségű főzésnél, mert az hamar megromlik!
Betét:májgombóc!
Darált csirkemáj, apróra vágott pirított hagyma késhegynyi pirospaprikával, só, bors, Major Anna, egy kanál liszt, zsemlemorzsa, tojás, zöldség zöldje.Összekeverni, beleszaggatni, a felforralt(megfőtt) zöldséges lébe.Az elkészült levest leszűrés után hozzáönteni, a tetejére snidlinget aprítani.
Aki szeretné, erős paprikával ízesítheti.......

istvanp 2017-12-23 15:16 |  #1832
Anyjukom most süti a karácsonyi linzert, nevetve hozott be vagy tíz darab gitár formájút.
Pedig nem szereti a témát sem.

arion 2017-12-23 12:53 |  #1831
Talán ezt nem ismeri mindenki. Én a krumplisaláta alap páclevébe teszek jó néhány cseppet a Maggi-Würze feliratú, barna fűszerkeverékből. Szerintem az alap íze a lestyán és nem szereti mindenki, ezért óvatosan kell vele próbálkozni. Magyarhonban ritkán látom a polcokon, a labancnál van mindenhol. A krumli egyébként a hagyományos ecet, mustár, só, bors, cukor, nagyon apróra kockázott hagyma és az említett Maggi-Würze alaplében pihen 24 órán keresztül. Azután leöntöm róla a levet és jön rá a bőséges majonnéz öntet. A tetejére friss petrezselyem kerül és köretnek néhány szelet frissen főtt füstölt tarja. Plusz töltött tojás és majonézes kukoricasaláta. Ezt szoktuk 24-én vacsorára fogyasztani. ( A leöntött fűszeres alaplevet természetesen kis üvegkancsóban behűtöm, egy fárasztó este utáni reggelen csodálatosan jól tud esni, miközben az első pisilés után visszabotorkál az ember a vackára. :) )

billygibbons 2017-12-23 08:19 |  #1830
Baromfi udvarról jut eszembe, nekünk kb. egy éve nincs, és baromira hiányzik. Nem is a hús végett, hanem a tojás miatt! Olyan ára van, hogy......a lényeg, hogy jövőre remélem lesz, csak a kerítést megcsináljuk, mert sajna róka koma napi szinten elvisz egyet.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1824)

billygibbons 2017-12-23 08:16 |  #1829
Nem egy szokványos, de biztos finom volt.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1819)

arion 2017-12-22 23:49 |  #1828
Ha már volt, akkor bocsánat az ismétlésért:
-1-1 kg füstölt csülköt és füstölt oldalast előfőzök fél puhára ( a főzőléből lesz majd másnap a lencseleves )
-rengeteg, zsíron aranybarnára párolt hagymára ráteszem, pirospaprika, hagyományos pörköltként kezelem
-erre jön az első réteg savanyú káposzta. A Füleséktől veszem a Nagycsarnokban. Tökéletesre érlelt, nem túl savanyú, zamatos, kis édeskéje is van, ezt nem kell kimosni. ( De ha csak nagyon savanyú káposzta van, annak a felét ki szoktam mosni.)
-jön az első 20 töltelék. ( 1kg dagadó-1kg lapocka darálva a Petró hentestől - Moszkva tér, kevés majoranna, nagyon kevés só, mert alulról a füstölt részlegből és a káposztából elég fog kioldódni. Bors, pirospaprika, nagyon apróra kockázott hagyma, fokhagyma, tojás. Összegyúrva és 8-10 dkg-os adagokban az egyszer leöblített fél káposztalevelekbe töltve.)
-a következő réteg a 4-5 cm-es darabokra vágott füstölt kolbász. Először a nem csípős fajta.
- Ismét aprókáposzta jön.
- Majd a következő 20 töltelék
- Most jön a csípős kolbász réteg
- végül a maradék apró káposztával zárjuk a fazekat, ennek a tetejére néhány babérlevelet szoktam tenni és egy-két cső erős csöves paprikát - már csak a látvány miatt is
- nagyon kis hőfokon - kerámia lapos tűzhely 2-3-as fokozat - több órán át kell főzni.

Röviden ennyi. Neve:töltött káposzta. Az idei már 3. órája fő, úgy tűnik, emberi fogyasztásra alkalmas lesz.

Squierlaci 2017-12-22 22:16 |  #1827
Kapuvár, a "nyolcvanas évek hőseinek" zarándokhely volt:)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1821)

Squierlaci 2017-12-22 22:06 |  #1826
Felénk csak úgy hívják, hogy csirkeleves inekció...
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1825)

Squierlaci 2017-12-22 22:04 |  #1825



cukilali55 2017-12-22 21:57 |  #1824
Tiszafőldvár, Bástya étterem.Bő tíz éve, ha Martfű környékén jártunk, ki nem hagytuk volna.
Tavaly, de még az azt megelőző években is sikerült az Alföldről hozatnom libát, kacsát.Pucolva, benne a máj, szív, zúza.Házi, vicces ár, még a kacsa is hat kiló felett.Csak a máj került volna boltban annyiba.Régen sok üzletet összehoztam egy kecskeméti szerszám nagykereskedőnek.Ő havi szinten jött erre.A piacon vetettem vele fiatal házi tyúkot (Újházi tyúkhúsleves)és kakast.
Most, hogy így beszélünk róla, lehet csinálnom kell egy baromfi udvart?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1822)

cukilali55 2017-12-22 21:47 |  #1823
Ma már nem, de a napokban egy raguleves receptet megosztok.Mi például akár a rakott krumpli, akár a rakott káposzta tetejét még "megszórjuk" felaprított füstölt szalonnával, és rápirítjuk.
Még a rakott krumplihoz annyi, hogy főként nyári turista a felvágott, és egy kisebb adag házi füstölt kolbi is megy bele.Megnézem majd a mama brassói apró pecsenye receptjét is.Itt valami fűszer a "titok".Sült krumplival meg tudnék szakadni bele.....
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1820)

istvanp 2017-12-22 21:44 |  #1822
Csorog a nyálam.
Én az ország ellenkező felén lakom, erre inkább a szegényesebb ételeket lehetett még étteremben is kapni, ráadásul nevezetes helyeket sorolni sem tudnák, pláne olyat ahol finomakat ettünk.

cukilali55 2017-12-22 21:40 |  #1821
"Fénykoromban" Balfon a Kastély étteremben(gyógyfürdő) mikor bécsi borjút rendeltem, velőrózsa volt hozzá a "savanyúságom".......
Fertőszéplak Polgármester étterem, egészben sütött csülök pirított hagymával.Kapuvár, valamikori Sólymosi, rábaréti birkapaprikás.Levesek közt a marha erőleves óriás velőscsont, pirított kenyér.......Szintén Kapuvár Locs-pocs étterem(strand) lecsós, velős csülök.Nem tudom főzik e még valahol.Böllérmájat is csak egy helyen ettünk.Herceghalomban kötelező megállása volt a teherautóknak.Bőséges adagok, házias ízek.Olyan vesevelő, hogy most is összefut a nyál a számba.
Na jó, nem nosztalgiázok tovább.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1818)

istvanp 2017-12-22 21:38 |  #1820
A töltöttkacsádat párszor már megcsináltuk, ízlik is mindenkinek, ezért is várom a folytatást. Hátha bejön valamelyik recept.
Tegnap vettünk egy patakitálat, megy egy agyag fazekat. Ma a fazekat próbáltuk ki, zöldséges csirkeragu készült, holnap valamit a patakitálban kéne sütni, de annyi a recept, hogy már a válogatástól is eltelek.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1818)

istvanp 2017-12-22 21:30 |  #1819
Egyáltalán nem, omlós, puha pörköltet ettünk. Pulyka szerű, de más az íze.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1816)

cukilali55 2017-12-22 21:29 |  #1818
Azért írtam, hogy kell egy rahedli.Cápa húsra nem vágyom, ahogy sem rákra, sem osztrigára, sem csigabigára nincs gusztusom.Van egy szakács barátom, már az édesapja híres vendéglátós volt, mondtam neki, szeretném kipróbálni a homárt.Azt mondta, maradj egy igazi bécsi borjúnál....
Amikor nem jönnek hétvégén a gyerekek, mi sem rántott húst készítünk.Töltött káposztát meg nem kell havonta főzni, és akkor biztosan nem futsz világgá szent este.
Biztosan van olyan étterem, ahol remek strucc pörköltet főznek, de maradok egy fasza zsíros, kapirgálós kakas pörköltnél nokedlival, forrázott uborkával.Ahogy a tojásos nokedliból is megszakadnék fejes káposztával.
A töltött káposztát három elég nagy edényben készíti a mama, amiből kettő eltávozik velük.A töltött kacsa fogy ünnepi ebédként.Nekem meg a halászlé.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1814)

billygibbons 2017-12-22 21:25 |  #1817
Most tényleg dömping van, az ember azt sem tudja, mihez kapjon. Éppen azt beszéltük itthon, hogyha meg nem főznénk ennyit és sütnénk, akkor meg az volna a bajunk.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1815)

billygibbons 2017-12-22 21:23 |  #1816
Milyen volt a strucc, mármint állagra? Nem volt túl "erős", vagyis rágós?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1814)

cukilali55 2017-12-22 21:20 |  #1815

No, amikor véget ér a süti "undor"elkészítjük.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1813)

istvanp 2017-12-22 21:04 |  #1814
Megeszünk mi mindent, csak hús legyen. Egy Vadász nevű helyen ettünk rántott békacombot, jó volt, csak aprók. Nemrég az egyik hiperben lehetett kapni cápa sztéket, az is jó.
De leginkább a strucc ízlett.
Töltöttkáposztával, meg rántotthússal már ki lehet kergetni a világból.

billygibbons 2017-12-22 20:24 |  #1813
Lalikám, akkor eleget teszek a felkérésnek!
Fűzök hozzá egy kis sztorit is: Napokban pont eszembe jutott így az ünnepek közeledtével, hogy régen nagyanyám (aki sajnos már nincs közöttünk), mindig sütött püspökkenyeret, gyerekkoromban nagyon oda voltam érte emlékeim szerint. Édesanyám azonban nem szokott készíteni. Elkezdtem a neten nézegetni a recepteket, de annyira felidegesítettem magamat, mert az összes leírásból azt szűrtem le, hogy az eredmény már az összetevőkből következtetve sem lenne olyan, mint amilyet szeretnék, nem túl konvencionális. (jó, eleve nem lehet olyan, mert azért az idősek tudását elismerem, és nem vagyok gyakorlott háziasszony, csak szeretek sürögni a konyhában ) Szerencsére azonban megtaláltam nagyi receptgyűjteményét, és a sok sárga lap között - mint a Szent Grál fényárban - előkerült a recept, ami a következő volt:
Hozzávalók: - 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- késhegynyi szóda-bikarbóna
- 1 sütőpor
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vágott dió
- citrom reszelt héja
- torta dara
- zselés csoki
- sütőmargarin
6 tojás sárgáját fel kell verni habosra a porcukorral, majd azt összekeverjük a liszttel,szóda-bikarbónával, sütőporral, mazsolával, vágott dióval,citrom reszelt héjával, torta darával, apróra vágott csokis zselével. Ha mindez megvan, a 6 tojás fehérjét habosra verjük, és összekeverjük a felsoroltakkal. A leírtak alapján 2 őzgerincformába bele kell férnie, így a formákat sütőmargarinnal kikenjük, és beleöntjük a "tésztát". A sütésről már nem találtam infót. A zselé helyett én kandírozott gyümölcsöt tervezek beletenni.
Érdekes, mert én még valamiért olyasmire is emlékszem, hogy mindig vette nagyi a Sport szeletet, mert azt is belevágta, de a fene tudja, hogy volt ez.....na, mindegy, megpróbálom, remélem, jól fog sikerülni!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1812)

cukilali55 2017-12-22 14:05 |  #1812
Azt gondolom, már mások is megoszthatnák kedvenc ételük elkészítési módját.Még ha az rántott békacomb is.Ezt Istvánnak nem ajánlom, mert egyáltalán nem nagy húsdarabokból áll.Kell belőle egy rahedli, de állítom fenséges.Most, hogy eszembe jutott, utána is nézek a beszerzési forrásának.Jövő karácsonyra simán lehet szerezni, ha az ára nem arany.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1809)

cukilali55 2017-12-22 14:01 |  #1811
Az elefántot én is az udvaron szoktam sütni.Ja, nem.
Nálunk a megszokott "ünnepi" vacsora lesz.Töltött kacsa, melynek receptjét már többször megosztottam.Szintén töltött, de káposzta.Azt hiszem erről is írtam már.Halászlé.Sima egyszerű pontyból.És mi nem tésztával falatozzuk.Pár évtizede, még édesanyámnál szentestére elkészült a kocsonya is.Egy főzeten már túl vagyunk, novemberben alkotott a mama egy húsz tányéros adagot......
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1810)

istvanp 2017-12-22 13:30 |  #1810
Már vártam, hogy beinduljon a topik, ötletek kellenek az ünnepi kajákhoz.
Sajnos ilyen pizzát nem kíván a család. Annyit mondtak, hogy finom, nagy húsok kellenek. Elefánt meg nem fér a sütőbe.

billygibbons 2017-12-22 13:14 |  #1809
Úgy látom, ehhez se lesz szükség Bilagitra.
Jó étvágyat hozzá, kedves Lali bátyám!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1807)

cukilali55 2017-12-22 12:56 |  #1808



cukilali55 2017-12-22 12:53 |  #1807
Hazai pizza




cukilali55 2017-12-22 12:51 |  #1806



cukilali55 2017-10-15 16:01 |  #1805
Maradok a kövesztettnél!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1804)

cukilali55 2017-10-15 11:27 |  #1804

Mai ebédünk második fogása......
Hogy milyen lesz, még nem tudom, majd beszámolok.Ajándékba kaptuk a gragnano tésztákat, gondoltam az olaszoknak sincs baja tőle.....

cukilali55 2017-10-12 20:46 |  #1803
Szívünk mélyén mind azok vagyunk.
Valamint maradjunk hűek a rovat címéhez is, és sztárrá vált kollégáknak pár tipp az öltözői teljesítőképesség fokozásához.....
Válasz 'FGGYZ' hozzászólására (#1802)

FGGYZ 2017-10-12 16:22 |  #1802
Nálunk szoknyapecér van, az már inkább nőcsábász.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1801)

cukilali55 2017-10-12 16:12 |  #1801
Felénk a kurvapecér elnevezés dívik.....Magyarosan, kurvahajcsár.Valahogy nem tűnik nőcsábásznak.
Viszont, a sampipit én is imádon, legyen az erdőszéli, kerti, vagy mesterséges körülmények közt termesztett.Már a Queen is megénekelte:

Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1800)

billygibbons 2017-10-12 14:46 |  #1800
Jó kérdés, nem tudom.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1798)

billygibbons 2017-10-12 07:56 |  #1799
Nálunk a champignon vagy csiperke elnevezése a pecérke.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1798)

istvanp 2017-10-11 20:43 |  #1798
A pecér a nőcsábász szinonímája?

billygibbons 2017-10-11 13:56 |  #1797
Érdekes egyébként ez a nagy mennyiség. Én ugye még 30 sem vagyok, de emlékszem, hogy gyerekkoromban, úgy kb 20 éve sokkal jobban lehetett találni. (főleg harmatgombát, abból nagyon keveset látok már) Falun élek, de sajnos eltűnt sok legelő, ugye anno rengeteg jószág volt,manapság pedig nincs, így gombát is jobban találtunk. Egyszer az egyik erdő szélén rengeteg pecért találtunk, emlékszem, hogy a szatyor kevés volt, még a pólómat is levettem, hogy haza tudjuk vinni, annyi volt, életembe nem láttam még ilyen mennyiséget.
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1794)

billygibbons 2017-10-11 13:52 |  #1796
Na, ez a galambgomba nincs meg nekem. Volt-e dióíze?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1793)

cukilali55 2017-10-11 12:12 |  #1795
" Biztos ami biztos, hazafelé azért megmutattuk a gombaszakértőnek,- Fatertól, rövid kézitusa után, még az Aranypókos szatyrot is elvették /ami akkoriban Bulgáriában csodafegyver volt/ és a Trabant rendszámát is felírták:) "

Ezt még Móricz sem fogalmazhatta volna szebben!
Fetrengek a röhögéstől.
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1794)

Squierlaci 2017-10-10 22:13 |  #1794
Eszembe jutnak a régi szép idők, amikor a Moszkva tér még nem Tamás Gáspár Miklósról, hanem a gombaszakértőkről volt híres...
Gyermekkoromban rengeteget kirándultunk a Pilisben, és a budai hegyekben /szinte minden hétvégén/. Egyszer, a fene tudja miért, savas eső, vagy akár Csernobil, miatt, de négyzetesen megnőtt a gombák száma, /életemben ennyit még nem láttam/ tényleg, a szögletestől,a lyukas közepűig, /talán még Árpád sávos is volt/ mindenféle ott kellette magát a "kék jelzésen"...
Természetesen "fekete öves" turista családunk sem tudott ellenállni, és a legbarátságosabb kinézetűekből, egy szatyorra valót összeszedtük.
Biztos ami biztos, hazafelé azért megmutattuk a gombaszakértőnek,- Fatertól, rövid kézitusa után, még az Aranypókos szatyrot is elvették /ami akkoriban Bulgáriában csodafegyver volt/ és a Trabant rendszámát is felírták:)

Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1793)

cukilali55 2017-10-10 16:14 |  #1793
Férfiasan bevallom, nővéremtől kapjuk.Mi "csak" tikgombászni szoktunk a mamával.Nővérem nagyon ismeri őket, sógoromnak meg van szakértői papírja is.A mama a vargányáért rajong.Ami számomra eddig a legízletesebb volt, az a dióízű galambgomba.
Csak profik szedjék le! Igaz, se bocskora, sem gallérja, de nagyon hajaz a gyilkos galócára!
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1792)

billygibbons 2017-10-09 10:59 |  #1792
Szedni nem szeretem, a megkülönböztetés miatt, így inkább hanyagoljuk. Lila pereszke, potypinka, pecérke,harmatgomba, pöfeteg jöhet.
Pereszkét tejfelesen most befogadnám.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1791)

cukilali55 2017-10-06 19:08 |  #1791
Jut eszembe! Őzláb gomba szezon van! Én rántva szeretem.De párizsiasan panírozva sem rossz!

cukilali55 2017-10-05 18:13 |  #1790
A vejeim karácsonyi ajándéka.
Majd kétezerrel drágább a helyi boltokban.Ráadásul a festetlen, kissé snasszabb változata.
Amilyen gyepes tudok lenni, oszt rá kell jönnöm, hogy kényelmesebb, jobb, és ami hihetetlen olcsóbb is mint akár fával, akár brikettel alágyújtani.
Voltak esetek, mikor kicsi volt.Most pont elég.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1789)

billygibbons 2017-10-05 17:35 |  #1789
Igazad van, jó kísérletezni, kicsit eltérni a receptektől, saját "szájízünkre" formálva a végeredményt. Meg hát, ahány táj.... Én is nagyon szeretem a paradicsomos káposztát, már régen ettem, muszáj lesz főzni. Ez a gázzsámolyos megoldás tényleg jó, azért csak egyenletesebb a hőmérséklet is rajta, meg kicsit kényelmesebb is. Nem kicsi az a tárcsa?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1788)

cukilali55 2017-10-05 15:38 |  #1788
Mi nem pörköljük.De felénk ez a bevett recept.Igaz, én annyira szeretem, szerettem, gyerek koromban hús nélkül is főzettem!
Jut eszembe, én bográcsolásoknál sem kötöm magam a receptekhez! De eddig még mindig elfogyott.Legutóbb már a vastárcsát is modernizáltam. Meguntam, hogy csipi a szemem a füst, hol túl forró, hol meg "hideg" a tárcsa.Vettem egy gázzsámolyt, nem bántam meg.Mondjuk az én tárcsám 700-as baszott nagy.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1787)

billygibbons 2017-10-05 15:31 |  #1787
Így egybefőzve még nem ettem, de biztos finom.
Nem kell előtte pörkölni a húst?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1786)

cukilali55 2017-10-05 14:56 |  #1786
Paradicsomos káposzta hússal főzve A csont mentén feldarabolt oldalast vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, majoránnával ízesítve, én tettem bele pár darab friss paradicsomot is (ha elfőtte a levét nem pótoljuk).

Ha félig megpuhult, beletesszük a legyalult káposztát, felöntjük a paradicsomlével és puhára főzzük.

másfél kg oldalas
kb 1 liter házilag eltett paradicsomlé
1 kisebb fej káposzta
csipetnyi majoránna
kevés cukor
só,bors
kb 2 evőkanál zsír vagy olaj
kb 2 púpozott evőkanál liszt

Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük kevés hideg vízzel, simára keverjük és berántjuk vele a káposztát, kevés cukorral ízesítjük.

cukilali55 2016-12-24 10:36 |  #1785
Sőt! A halászlét sem én főztem!A libát (kat) Gyomáról rendeltem, a kacsákat bejgliért és házi pálinkáért cseréltem.......És a sütő meg süti, sütötte őket.A káposztát sem én savanyítottam.

cukilali55 2016-12-24 10:32 |  #1784
Állította valaki?
Válasz 'rockerviktor' hozzászólására (#1783)

rockerviktor2016-12-24 09:13 |  #1783
Ezeket nem Te fotóztad.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1781)

cukilali55 2016-12-24 07:51 |  #1782
Upsz!
Májgombóc leves!Mert az nálunk kihagyhatatlan!
Áldott szent estét, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2019 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu