A desztillált víz nem való csak hűtővíznek a kocsiba!
Aki azzal ámítja magát, hogy jobb, vagy ugyan olyan jó mint a természetes víz, az téved!
A legjobb a hegyi forrásvíz és azok közül is a lúgos a legjobb.
Mondjuk hogy kivonjam ezeket:Arzén Atrazin/Bentazon
Baktériumok, Bárium Kadmium, Klór, Klórbenzol, Króm
Fenol, Dioxin, Fluór, Nitrát, Nehézfémek, Triklóretilén
Azbeszt, Bromoform, Peszticidek/Herbicidek, Illékony anyagok, Gyógyszermaradványok
A "víztisztítás" az tudjuk milyen, alább olvashatod hogy pl. a németek mit hisznak.
Nem azért vonják ki, hogy ne legyen íze, hanem hogy a nehézfémek, vegyszer-, és gyógyszermaradványok, ill. egyéb szennyek ne kerüljenek az ember testébe.
a vizet azért iszod mert szomjas vagy nem pedig kizárólag azért hogy pótold az elvesztett folyadékot.
az egész szervezet homeosztázisának fenntartásához szükség van a folyadékra + az ásványi sókra hiszen ezeken keresztül tartható fenn az ion egyensúly amitől az egész tested összes sejtjének működése függ.
a víz keménysége a benne oldott ásványi sók koncentrációjától függ, tehát az ántsz honlapján helyesen van fenn, hogy az ivóvíznek kell tartalmaznia minimálisan a változó keménységből.
a desztillált víz fogyasztásának akkor van értelme, ha az ásványi sókat amiket a vízzel nem viszel be, pótlod, hiszen azok a szervezetből - párologtatás stb.. - útján ürülnek.
ha meg a víznek eleve a sóktól van íze akkor minek kivonni belőle és utólag pótolni??
szóval teljesen faszság, ráadásul a deszt víz nem mérgező, hanem csak szimplán kipukkadnak a vértestek az ozmózis hatására.
Igen, ezt nem értem.:) "Számos népegészségügyi tanulmány alapján igazoltnak tekinthető, hogy a kis keménységű, azaz kalciumban és magnéziumban szegény ivóvíz fogyasztása mellett nő a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulási valószínűsége."
Nem iszom ilyet sem, de 1x-1x belefér egy-egy pohárka, pl. sportolás után/közben. Nekem van ilyen szűrő izém (britta?), ami talán valamit megszűr a csapvízből, nem drága, és érezhetően más az íze (ásványvíz-ízű).
Nézd, neked azért kell annyi víz, mert rengeteg fehérjét viszel be a testépítés miatt és az a veséket eléggé hazavágja, ha nem segítesz rá... egy olyan étrend mellett, aminek 80%-a víz, nincs szükség plussz vízre.
Azon kell elgondolkodni,hogy jó-e nekünk az,hogy a történelem elsőként bevetett harci gázának (klórgáz) hatóanyagát isszuk zománcosvederrel. Tényleg jó lenne vmi alternatív megfejtés,de sajnos a legtöbbünk kénytelen a csapvizet használni. (Én is.)
A desztvíz teljesen jó sztem, azok az ásványi anyagok, amik a csapvízben vannak úgyis mind szervetlenek, úgyhogy még rosszak is a vesének, mert többet kell kiürítenie.
Amúgy a leges-legtisztább víz a növényekben található, azok tökélets vízszűrő-és tisztító rendszerek. Annál tisztább víz nem létezik napjainkban. (A gyümölcsök kb 85%-a, a zöldségek kb 90%-a víz. Én amióta csak ezeken élek, azóta nem vagyok szomjas és szinte sosem iszom.)
Én Szilvásváradon ittam a patak vizéből,és nagyon jó volt.
De a Dunából vagy egyéb folyóinkból már nem kockáztatnám meg.
A burkot arra értetem hogy sok ember szinte burokban él hogy óvja magát a kosztól fertőzésektől csak az a baj hogy így a szervezetében nem fog kialakulni a természetes védekezés.
Egyébként nem burok, hogy nem iszom csapvizet. Szimplán szar íze van itt gödöllőn, továbbá bsezéltem már vízműnél dolgozó emberrel. Na azok után döntöttem úgy, hogy mégse.
Na szóval ha nyers húst eszel akkor kb 30 évig fogsz élni.
Csap vizet pedig azért kell inni pont hogy szervezetben kialakuljon egy természetes védelem. Nem szabad burokban élni. De egyes helyek nagyon gáz a víz az biztos. Én egy kisvárosban élek(Berettyóújfaluban itt jó víz van és nem is kemény)De Szegeden tuti szar a víz azt tudom.
Inkább forrald vagyd hagyd állni az ivóvizet.
Józan paraszti ésszel azt mondanám: ha a természet úgy hozta létre azt a nyamvadt vizet, hogy van benne mindenféle ásványi anyag akkor nekünk ezt miért jó "feldolgozni"?
Mint ahogy azok a kaják is a hízlalóak és egészségtelenek amit már feldolgozunk.... pl zab megtalálható a természetben meg a krumpli de a tészta már egy feldolgozott élelmiszer. Na melyiktól hízik (híztem el) a népség? Zabtól vagy tésztától?
Valahogy így vagyok a vízzel is. Nem tartom véletlennek a víz természetes ásványi anyag tartalmát.
Ha tényleg ennyire jó hatással van a szervezetre akkor az egészségünk érdekében szerintem nem lenne túlzás. Nekem ált. iskolában a kémia tanárom azt mondta hogy mérgező a deszt víz.:D Most meg olvastam kb. 5 eltérő "állásfoglalást" a témában. Persze az is igaz hogy szinte kivétel nélkül minden élelmiszer körül jelen van ez a fajta érdekérvényesítés. De azért a víz esetében nem fúrcsa ez egy kicsit?:)
Érdekelne hogy kinek mi a véleménye a témával kapcsolatban. Arra gondolok, hogy a tudomány mai szintjén, hogyan okozhat gondot megállapítani, hogy milyen víz alkalmas fogyasztásra.
olvastam, hogy pápua új guineában a tojásban lévő épp ki nem kelt madárfióka az igazi csemege...
hogy a libatömőellenes mozgalom erre mit reagálna azt nemtom :D
Budapesten a Mátyás pincében, vagy az Alabárdosban egy adag csigapörkölt 10e.ft a kirántott békacomb rizzsel 16e.ft. New Yorkban a 42. és a Broadway sarkán a Paramount étteremben ugyanezek finom salátamixel egy Strato pickupszett ára.
Ma koncert,holnap reggel másnaposan lábszárpöri,erős paprikák be készítve.Mindenkinek jó étvágyat a horgászverseny után Bhahaha ha
Másnap reggel mindenki kapaszkodni fog a budin:):)
Na bepácoltam a húst holnapra.....
Kacsamell......
félédes szürkebarátban, reszelt narancshéjban, és a levében, babérlevéllel, rozmaringal, kakukkfűvel, pácolódik holnapig.
Holnap kap egy kis aszaltszilvát és lisztben megforgatva kisütöm. Persze a páclé hozzá lesz adva a sütéshez....
A csiga az EU-s politikának köszönheti a szerencséjét.Mielőtt beléptünk az Únióba Magyarországon - és Szlovákiában is talán - védett állat lett,mivel Franciaországban sokezer család él csigagyűjtésből.
Hát azért vettek be minket hogy olcsón vigyük majd oda a csigánkat és ezáltal ők tönkremenjenek? Lóf@szt.Azért vettek be minket hogy idehordják az eladhatatlan szemetüket.
Pürének ő is fincsi
Az ételkészítéshez legalkalmasabb az 50-60 cm-es csáphosszúságú polip A fiatal polip húsa ízletes, nem ragos, könnyen puhul. Főtt húsa a sertés főtt orrához hasonlít. A polipok csápjait fogyasztjuk úgy, hogy zacskós testét levágjuk, száját, szemét eltávolítjuk. A csápokról lehúzzuk a bőrt, jól megmossuk, és egyben vagy darabolva készíthetjük el. Felhasználásig hűtőben, további tárolás esetén mélyhűtőben fagyasztjuk. Egyes országokban polipfőző mesterek vannak hideg és meleg ételeket készítenek a csápokból. A recepteken sajnos látszik, hogy férfimunka, melyik asszony merné ki grammos mérlegen a fokhagymát.
nemtudom, ahogy azt sem, hogy hová tűnt a Globus féle chilli-s ketchup a boltok polcairól. Most helyette "csípős" ketchup van, de az még annyira sem csíp, mint a sima
Én tök komolyan vettem a kérdést, azt hittem egy szakértőre akadtam Simán elképzeltem magam elött az afrikai gesztenyeárust ahogyan az átfagyott benszülötteket meleg gesztenyével kínálja
jaj, bocs a töketlen fecskével próbáltam poénkodni
csak béna vagyok
szerintem ezt egy növény élettan laborban meg tudnák neked
mondani
vagy veszel egyet és megméred egy labor mérlegen
Az éticsigának nincs szerencséje. Húsa ínyencségnek számít, ráadásul egészséges is. Könnyen emészthető, jól fűszerezhető, s ennek megfelelően jól értékesíthető. Hiába védett, mégis érte mennek, összefogdossák, elszállítják, megfőzik és elfogyasztják. Így jár.