HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA



A FÓRUM legfrissebb témái

Jónás Tamás (instrume

2024. május 04

***YAMAHA billentyűsök

2024. május 03

Akusztikus gitárok

2024. április 30

CORT GITÁROK

2024. április 30

Fotók, képek, GALÉRIA

2024. április 27

Offtopic

2024. április 25

. : PRÓBATERMEK : .

2024. április 23

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2024. április 20

***FENDER***

2024. április 11

***IBANEZ***

2024. április 06

?Hangszórót ?Ládába

2024. március 28

Vizelde

2024. március 25

JÁTÉKTECHNIKA

2024. március 21

Zenészeket, zenekart ke

2024. március 20

Csöves Gitárerősítő

2024. március 18

LINE6 - VARIAX

2024. március 16

In Memoriam...

2024. március 11

Gitáreffektek

2024. február 08

BÚÉK 2023 Karácsony

2024. január 15

*MARSHALL.hu KLUB *

2024. január 12

***GIBSON***

2024. január 11

Oktáv, nyak stb. beállít

2024. január 04

***Squier***

2024. január 02

***JACKSON***

2024. január 01

YAMAHA gitárok

2023. november 27

***SX gitárok***

2023. november 27

A számítógép és a z

2023. november 10

ZENEELMÉLET

2023. november 08

GITÁRÉPÍTŐ - GITÁRF

2023. október 29

Videó & mp3 linkek

2023. október 29




HANGMESTER.HU AKCIÓ
Gitár Light Capo
kápó

Gitár Light Capo


Akciós ár:
1 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
CASIO PX S1000 Privia RD
Digitális zongora

CASIO PX S1000 Privia RD


Akciós ár:
199 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
VILLON TRIÓ: TÁBOR LIVE 2020
VILLON TRIÓ: TÁBOR LIVE 2020

VILLON TRIÓ: TÁBOR LIVE 2020


Akciós ár:
999 Ft



hangszermagazin.hu

Technikai okok miatt a MAI NAPON a Campona-ban zárva vagyunk
2024. április 23.





hangszermagazin.hu

SZAKMAI BESZÁMOLÓ: MEGJELENT NAGY KRISZTA VIDEÓKLIPJE - CSAK A PÉNZ
2024. február 29.







Legfrissebb használt hangszerek:
SoundSation
84 900 Ft
Elektronika
75 000 Ft
Gretsch
219 000 Ft
Line6
65 000 Ft
Fender
245 000 Ft
Fender
160 000 Ft
Dean
160 000 Ft
Roland
105 000 Ft
Steinberg
99 990 Ft
Hughes&Kettner
23 000 Ft
Elektronika
23 500 Ft
Peavey
200 000 Ft
KARÁCSONY UTÁN ÚJRA KÉTSZERESÉRE BŐVÍTJÜK A HANGSZERBOLTOT
2023. december 24.
ITT A NOVEMBERI 10%-OS KEDVEZMÉNY KÓDJA! NYISD MEG A CIKKET!
2023. október 28.
Iskolakezdési KOTTA és HANGSZER AKCIÓ -10%
2023. szeptember 10.
A HANGMESTER.HU SZERVEZI A VILLON TRIÓ JUBILEUMI ERDÉLYI TURNÉJÁT
2023. április 19.

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


rv (A megnemértett)2008-05-21 14:05 |  #793
Haveromék meg vokban... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-21 14:00 |  #792
Szinte szóról-szóra ezt gondoltam én is tegnap!!!
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-21 13:51 |  #791
egy kemencén én is nagyon gondolkozom. lehet valamikor a nyáron rakok egyet a kert sarkába, na abban lehet még fasza kajákat sütni-főzni!
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-21 13:46 |  #790
Tegnap meg Bodrogi Gyula volt a TV-ben, kemencébe sült fácánlevest (is) csinált.
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-21 13:43 |  #789
egyik cimborám faterja még húslevest is szokott főzni bográcsban

Patkó 2008-05-21 13:39 |  #788
de ez a lényege. a többi csak sallang
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-21 12:45 |  #787
A magyar konyha annyira színes ilyen téren, hogy borzalom. Ahogy lebbencset és öhömöt is ezer féle képpen lehet csinálni. Nagypapám ehte tót aki arra esküszik, hogy Ő az ősöktől úgy tanulta a lebbencset, hogy a szalonnát lepirította, zsírjában a tésztát is, aztán só, esetleg néha ha jó év volt akkor piros paprika, só aztán vízzel fel és megfőzni. Elég puritán verzió :)

Patkó 2008-05-21 11:36 |  #786
ezért tartom szerencsésebbnek bográcsozáskor mindig utólag adni nevet az ételnek és nem előre.
a múltkor elkövettem azt a hibát, hogy azt mondtam a többieknek, hogy paprikás csirke lesz. aztán mivel közben nagyon bebasztunk és a hús szinte teljesen lefőtt, mikor a tejfölt hozzáadtam, módosítani kellett a koncepció elnevezését utólagosan csírkefőzelékre.

Patkó 2008-05-21 11:31 |  #785
persze hogy nem
Válasz '' hozzászólására (#)

inuk2008-05-21 11:16 |  #784
én meg az öhömöt ismerem másnak, de ezen nem fogunk összeveszni
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-21 10:50 |  #783
ha pl a tesóm főzi, ő sűrű lecsó szerű alapot csinál alá, de ő minden alá ezt rak...

Patkó 2008-05-21 10:47 |  #782
ezt a változatot ismerem én öhömnek, teljesen cipószerű, ropogósra lehet sütni, ha valaki jól tudja forgatni. de mondom, rengeteg változata van. amit én írtam, azt nevezik öreg lebbencsnek is. egyébként anyai ágon én is debreceni vagyok. sok rokonom él ott.
Válasz '' hozzászólására (#)

inuk2008-05-21 09:44 |  #781
itt a hajdúságban a puszta embere sokkal egyszerűbben főzi a slambucot:

a kockára vágott szalonnát jól kisütjük, ehhez adunk vizet és a krumplit, sóval, esetleg kis csípős paprikával (nem őrölt!!!) ízeítjük. mikor a krumpli majdnem megfőtt hozzáadjuk a lebbencstésztát, addig főzzük amíg a leve elfő. eddig lehet kavargatni. mikor az egész összeállt lassú tőzön forgatjuk, hagyomány szerint 32-szer, így a slambuc külseje megpirul, gyakorlatilag egy réteg alakul ki rajta, ez a legfinomabb, lehet ropogtatni
Főzés közben házipáleszt és sört, kaja után sört iszunk

Patkó 2008-05-21 07:49 |  #780
sokféle változata van mindkettőnek. én úgy tudom, hogy mindkettőben van szalonna, ugyanis szalonnazsíron kell a lebbencstésztát megpirítani, viszont kolbászt csak a slambucba szoktak tenni. az öhöm vagy öhön az egy kicsit egyszerűbb változat. én ha slambucot készítek, akoor így szoktam:
apróra vágott füstölt szalonnát jól kisütöm, kiszedem a tepertőjét, a zsírban aranybarnára sütök egy fej hagymát apróra vágva egy jó csipetnyi köménymaggal. én a kicsire felvágott kolbászt is ekkor szoktam megsütni. ezeket is kiszedem a zsírból és félreteszem a tepertőhöz. (ez a pirult hagymát, kolbászt és tepertőt vissza kéne majd rakni, ha lesz még belőle mikor eljön az idő...) ebben a zsírban a lebbencstésztát egyenletes kis tüzön folyamatos kavargatás mellet szép világosbarnára lepirítom. aztán megszórom pirosparikával, kicsi borssal. belerakok 5-6 krumplit vékonykarikára vágva, sózom, visszarakombele a kisült hagymás, kolbászt tepertőt és felöntöm annyi vízzel, hogy legalább duplán ellepje. rakok bele vagy két cokára vágott paprikát meg vagy 2 meghámozott paradicsomot. kb egy félórát kell még neki főni, ilyenkor már kavargatni nem szokták, csak forgatni. de én szoktam kavargatni is mert én pék vagyok. csak akkor nem kavarom, ha úgy készítem, hogy a levét teljesen feligya, elfője, akkor csak forgatom, hogy ne törjön az étel. de én úgy szeretem ,ha van egy nagyon pici leve. kb egy óra alatt kész, közben meg kell inni legalább négy fél törkölyt, szílvát, barackot, izlés szerint, utána pedig annyi bort, amennyit csak bírsz.

gaben2008-05-20 17:11 |  #779
én tudásom szerint is
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2008-05-20 17:08 |  #778
Hmm...erre már én is gondoltam, nagyanyámék kertje tele van éti csigával...
és tényleg nem hülyeség, múltkor még Gordon Ramsay is erre ösztönözte a népet adásában
Válasz '' hozzászólására (#)

gyuresz 2008-05-20 17:04 |  #777
a slambucba szalonna van legalábbis errefelé (Debrecen)
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2008-05-20 17:02 |  #776
na és egyes helyeken öhönnek hívják
Válasz '' hozzászólására (#)

2008-05-20 16:46 |  #775

2008-05-20 16:44 |  #774

2008-05-20 16:43 |  #773

2008-05-20 16:41 |  #772
Tálalva. Mellé sok pohárka fínom borocska.

2008-05-20 16:39 |  #771
Forralás után kioperálásuk a házukból csipesszel, a farkuk levágása a pirítás előtt.

2008-05-20 16:35 |  #770
A leendő áldozatok közelről.

2008-05-20 16:32 |  #769
Csigapörkölt Jeti módra.
Végy a kertből 40-50 nagyobb csigát, végy egy kisebb kuktát, töltsd fel félig vízzel, tégy bele egy csokor petrezsejmet, egy evőkanálnyi oreganot és egy evőkanálnyi sót. Tedd bele a lemosott talpú csigákat és a felforrástól számítva 30 percet forrald, majd vedd ki őket és csipesszel húzd ki őket a házukból és a fekete, hátukról nőtt farkukat vágd le, dobd ki! A talpukat tedd teflon sütőtálcába és egy púpos evőkanálnyi vajat tégy alájuk, szórd meg őket kevés borssal, jóval több gírosz fűszerrel, valamennyi sóval, fél deci tokai asszuval, vagy más fehérborral és pirítsd meg őket valamennire, majd pirítóskenyérrel és sok bor kíséretével zabáld fel őket, mint egy kiéhezett disznó!
Sok nélkülözhetetlen, jótékony hatású nyomelemet tartalmaznak, fínomak és INGYEN vannak a gáztűzhely fogyasztásán kívül.

Grouppenszex a mosogatóban tusolás után.

2008-05-20 13:34 |  #768
Csiagételek itt.

Patkó 2008-05-19 09:55 |  #767
nevezik öreglebbencsnek is vagy öhömnek, bár a slambuc nem ugyanaz mint az öhöm, mert a slambucba kolbászt is tesznek. egyébként sűrű, lebbencs szerű étel, bográcsban az igazi
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-19 09:34 |  #766
a slambuc az mi?
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-19 09:12 |  #765
őpörkölt= őz pörkölt

gaben2008-05-19 09:11 |  #764
Szóltam vala az elöbb de eltünt. Írom mégegyszer

Pécelen voltam a hétvégén. Bor napok voltak főző versennyel egybekötve. Hodi barátomék hívtak meg enni-enni és segíteni a Szent Korona Bérkilövő Társaság sátraiba. Több kategóriában is lehetett indulni, miszerint: vadász ételek, paraszt ételek és magyaros/házias ételek.

Nálunk ami főtt: tejfölös-mustáros őpörkölt, kanász pörkölt(disznó fej, fül, orr, farok, köröm), slambuc, harcsapaprikás túróscsuszával. Ami nem főtt de volt: jópár liter szilva és megyy pálinka. Nagyban hozzájárult a közönségdíjhoz :))))

Ebből a vadászételek első helyezettjét és a magyaros ételek második helyezettjét vitte haza baráti társaságunk.

Patkó 2008-05-15 10:29 |  #763
mielőtt felzabálom az iszapot, előtte mindig közlöm a mikroorganizmusokkal, hogy legyenek szívesek a saját érdekükben új szálláshelyet keresni maguknak. aki esetleg ezt zokon veszi, azokat igyekszem minél humánusabban meggyőzni arról, hogy létfentartásomhoz szükséges a napi iszapom elfogyasztása, nekik pedig új iszapot keresek.
de az utóbbi időben gyakran fogyasztok mesterségesen előállított szervetlen vegyületeket, de csak ha biztos vagyok abban, hogy az előállításukkal semmiféle biológiai kárt nem okoztak.
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-15 10:22 |  #762
Te szívtelen! Mi lesz az agyagban éló mikroorganizmusokkal?! Felzabálod az iszapot és nem gondolsz arra, hogy sok élőlény télen vagy szárazság idején itt talál menedéket!
Milyen jogon ítélkezel az egysejtűek felett mi?!
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-15 10:02 |  #761
emlékszem gyerekkoromban egy csomó káposzta élt minden felé. aztán jöttek az orvkáposztagyilkosok, és szinte az öszeset kiírtották puszta szórakozásból... ma meg már alig látni szabadon élő káposztát! micsoda szemétség! hát van nektek lelketek? én csak hideg agyagot eszem, legfeljebb ha néha egy kis iszapot...

Patkó 2008-05-15 09:58 |  #760
ejnye! nem szabad szegény káposztákat megenni! hát milyen barbár népek vagytok ti? hát van nektek lelki világotok? megölni szegény káposztát, csak azért hogy teletömjétek a beleteket a leveleivel? káposztagyílkos banda!
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-15 09:54 |  #759
A fene egye meg...működik a képméret korlátozás.
Pedig ez 1600x1200 lett volna.
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-15 09:53 |  #758
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-15 09:51 |  #757
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-15 09:41 |  #756
jöhet hát!
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-15 09:29 |  #755
Nagy adag káposztás csülök jöhet?
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-15 09:24 |  #754

túl kicsi ez az adag!
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-15 09:20 |  #753


NA.
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-15 09:18 |  #752

kissoma 2008-05-14 19:16 |  #751
amit ma csinálnak az nem vadászat hanem inkább őzek leölése... Most abból áll hogy befognak egy állatot elengedik fut egy kicsit és lelövik.. Sajnos már láttam 1x ilyet

gaben2008-05-14 15:37 |  #750
még sok dologtól függ. merthogy a vadgazdaság másoddiploma lenne :))
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-14 15:34 |  #749
az alábbi szösszenettel csak azt akartam szemléltetni, hogy a hivatásosok követik el a nagy hibát, hogy a pénzért cserébe engedik "kibontakozni" maguknál az ilyen faszokat.

öreg barátom egyszer megállította a hajtást, hgoy rászoljon az egyik újgazdag nagyszájú emberre. lekapta a hajtóvonal elött a 10 körméről az embert. vadászat utána hőbörgött neki. másnap visszajött és megköszönte, hogy ézhez térítette és szeretne mellette vadászni, hogy tanuljon tőle egy kis vadász etikát.
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-14 15:31 |  #748
pedig csak figyelmesen kéne olvasni és megérteni amit elolvas az ember...

pityu 2008-05-14 15:28 |  #747
"hivatásos vadász leszek nem is olyan sokára"

Gratulálok hozzá, szép hivatást választottál!!
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-05-14 15:27 |  #746
Jön a Simabőrű...:)
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 15:26 |  #745
Nem tudom Te merre laksz wazze de felénk nincs "kiírtva" a vadállomány, sőt az utóbbi években elszaporodott a gímszarvas is, ami nem volt jellemző. Vagy lehet errefelé kevesebb "műmájer" lakik mint feléd..?
Na mindegy, ne legyünk képmutatóak, egy csomó embert hallottam már így vélekedni aztán pedig kétpofára falta a vaddisznó pörköltet az őzhúst és a vadnyulat...
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-14 15:25 |  #744
nekem nem a hivatásos vadászokkal van bajom, hanem pont az olyan seggfejekkel, akikről te is írtál, meg az orvvadászokkal, akikből szintén nem kevés van
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-14 15:20 |  #743
csakhogy!!!! az ember nem attól lesz hülye mert vadász lesz. aki hülye nem normális fasz, az vadászként is az lesz...

nae kéremszépen. Mi lőhető? Ha területes vadász vagy akkor ugyebár a VT által megszabott kvótát lőheted ki a társaiddal együtt. Ezt általában a VT leadja a minisztériumnak már 5-6 évre előre, a gazdálkodási tervet. Ha terület nélkli vadász vagy, vagyis bérkilövő akkor meg ugyebár a kisérő vagy hivatásos vadász ott áll melletted és mondja, hogy mit lehet meglőni.

Na és itt kezdődik a gond merthát fejétől bűzlik a hal! Mindig a hivatásosok vagy a VT elnöke dönti el, hogy melyiket lehet lőni. De ha jön egy vendég és letesz szép summát, hogy én már pedig ezt meg ezt fogom lőni, akkor kevés az a hivatásos aki azt mondja, hogy fiam ezt már pedig nálam nem mert védem.... biza ilyenkor mindig azt mondják, hgoy alig tudják fizetni a vadkárt így kinyalja a részeg vendég seggét. Nincs aki az ilyen részeges disznókat lekapná a 10 körmükről és egy morális fejmosást kapnának. Na ezért tehetik meg amit leírtál. Mert a vadásztatók szemet hunynak felette.... ufff


mellesleg ha Isten is úgy akarja szintén hivatásos vadász leszek nem is olyan sokára.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-14 15:06 |  #742
nem... hát ez van
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-14 15:06 |  #741
ha te nem találsz erkölcsi különbséget az állattenyésztés és a vadon élő állatok kiírtása közt, akkor én mit mondjak erre neked?
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-14 15:02 |  #740
a vad mitől más a tenyésztettől? több lába van? nagyobb lelke? szebb?
ja tudom, mi dönthetünk a sorsa felől, mert nekünk van hozzá jogunk
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-14 14:59 |  #739
ezért mondtam hogy a vadgazdálkodásmás téma. van vadőr/vadgazdálkodó komám, aki 6500ha területen dolgozik. ha kell eteti az állatokat, gondozza, figyeli és ismeri a vad állományt. tudja ha valamelyiket ki kell lőni, akkor azt miért kell. ezzel szemben a hobbyvadász kimegy az erdőbe, jobbik eset ha nincs annyira berugva hogy nem a kutyáját lövi le, aztán fusson akinek kedves az élete, ha az utolsó pédány az se baj, jó lesz őzkolbásznak, elfér a fagyasztóba ugye. erdőszélen, folyóparton lakom mióta az eszem tudom. gyerek koromban az őzek gyakran beszaladgáltak a kertünkbe. mára ezek a műmájerek kiírtották mindet, sőt szinte mindent ami mozog. nem vagyok vega, miért lennék? ne keverjük össze az emberi fogyasztásra történő állattenyésztést a vadon élő állatok öncélú kipusztitásával, mert kurvára nem ugyanaz a két dolog.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-14 14:56 |  #738
"de mit lehet tenni"
pl meghagyni az életüket
Válasz '' hozzászólására (#)

Mormon2008-05-14 14:54 |  #737
Na ja!..ma tudod mit főzött a nejem?..harcsa paprikást túrós tésztával.nekem nagyon bejött!!..és persze egy hideg sör!!
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 14:49 |  #736
Na, nyomjatok valami receptet is mert kapunk a fejünkre az off-okért..

pityu 2008-05-14 14:48 |  #735
Hm, érdekes, attól még sosem rontottam el a gyomrom..
Válasz '' hozzászólására (#)

Mormon2008-05-14 14:45 |  #734
De még milyen finom!!!...isteni!.
Válasz '' hozzászólására (#)

Mormon2008-05-14 14:44 |  #733
Apám mondta hajdanán!...házinyúlra nem lövünk fiam!!..ezért vadászok a természetben,..őzikékre!...is!!

pityu 2008-05-14 14:40 |  #732
Azoknak a mellehúsa a legfinomabb a világon!!
"Kirántva" szeretem a legjobban.
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 14:39 |  #731
Abszolut nem értek veled egyet, ugyanis a nagyvad vadászat egyáltalán nem erről szól!!
Van olyan, hogy selejtezés, a beteg vagy hibás trófeájú vadat lövik ki és természetesen van, hogy a megfelelő ivararány és létszám miatt lövik le.
Mert akkor ezek szerint a házisertést a nyulat a juhot de sorolhatnám még, sem eszed meg ugye? Vagy azokat már nem sajnálod annyira....?
Válasz '' hozzászólására (#)

Mormon2008-05-14 14:38 |  #730
Mester!!!..lehetetlen hogy még nem fogyasztottál vadhúst.pedig
az utak mellett sokszor, nagyon gyönyörű "őzikék"szoktak lesben állni...én imádom a mellehúsát az ilyen dögnek!!
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-14 14:35 |  #729
én inkább embervédő vagyok, mint állatvédő.bár az állatkinzást elítélem, de egy józan mértékű halászást-vadászást természetesnek tartok.(Az más kérdés, hogy sokan szemét módon kizsákmányolják a természetet)
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-05-14 14:26 |  #728
én nem eszem vadhúst.
sokkal jobban szeretem a természetet attól, hogy vadon élő állatokat csak azért leöljek a természetes élőhelyükön hogy felzabáljam a testüket. a vadgazdálkodás más dolog, de azokat a vadászokat sem tudom megérteni, aki hobbyból vadászik, mert ugye milyen jó buli puskával fejbeküldeni egy védtelen állatot csak úgy szórakozásból... hú de menő csávóság
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 14:20 |  #727
És még hozzátenném, hogy a vadhús egészségesebb, mint a házi sertés húsa, kevesebb koleszterin és semmi mesterséges táp!!
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-14 14:16 |  #726
Én is szoktam vaddisznót és őzet enni néha, mert muterom unokatesója szokott vadászni.


A zöldségfélékkel kapcsolatban egyetértek Miszter Sztóksszal abban, hogy nagyon finomak a friss zöldségfélék nyersen.
Kimegyek a kertbe, kihuzok egy karalábét, meghámozom és megeszem nyersen.(ugyanigy káposztát, répát, stb)
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 13:36 |  #725
nickem alatt!!
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-14 13:13 |  #724
msn címed van?
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 12:55 |  #723
De azt kell mondjam, egy igazi pacal vagy halászlé (bajai!!!) az igazi!

pityu 2008-05-14 12:54 |  #722
Őzhús stroganoff módra, tejszínes erdei gombával, galuskával!!
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 12:48 |  #721
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-14 12:42 |  #720
Vadász üdvözletem!
Válasz '' hozzászólására (#)

pityu 2008-05-14 12:40 |  #719
Egyetértek!

Én is falusi ember vagyok és gyakorlatilag a saját "termésünket" fogyasztjuk, így könnyen elkerülhető, hogy valami bolti hamis szart etessenek meg velünk.
Na meg persze jóval olcsóbb is így minden..(nem mellékes)
Igaz disznóhúst nem nagyon fogyasztunk max. vaddisznót (vadászok) inkább baromfit azon belül is nagyon bejött a pulyka nekünk.
Basszus volt olyan pulyka, ami 25 kg-ra megnőtt csak a melle volt kicsontozva 11 kg!!!
Utánna lehet számolni 1200-1300 ft/kg a boltban..
Nekünk ennek töredékéből kijött!
A téma egyébként nagyon érdekes, mármint hogy hús vagy nem hús.
Én is sajnálom az állatokat, amikor elveszem az életüket, de mit lehet tenni?
(mellesleg nekem is kedvencem a disznófül meg a bőr na meg az abaléből kiszedett friss főtt máj..)
Válasz '' hozzászólására (#)

syphor 2008-05-14 09:18 |  #718
bográcsban főtt vörösboros marhapörkölt, juhturós sztrapacskával, kovászos uborka

füge2008-05-13 15:03 |  #717

hányás 3000 :D

Ricsi2008-05-06 15:07 |  #716
Igaz...
Bundás kenyér citromos teával.
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-06 08:53 |  #715
Szarrá offoltátok a topicot.

"Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..."

FGGYZ 2008-05-06 08:49 |  #714
Elfelejtettem tegnap mondani, hogy a bibliai mértéktartás nem arra vonatkozik, hogy hányszor együnk húst havonta.
Sőt, nem is a hús-evéssel kapcsolatos, hanem magával az étkezéssel, tehát mindenfajta ételre-italra vonatkozik a mértéktartó étkezés.
Tehát minden nap mértéktartóan kéne étkezni, nem falánkan.

Amugy ez nem "törvény", és nem is "parancs", inkább olyan mint egy jelzőtábla, amely jó irányba mutat.

Nem kell lelkiismeretfurdalásnak lenni, ha néha kicsit többet eszünk az átlagosnál, pl. egy lagziba, vagy születésnapi bulin,stb.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-05-06 07:17 |  #713
Jobban tartja az ütemet, mint Greg...
Válasz '' hozzászólására (#)

christiansen 2008-05-06 00:19 |  #712
Válasz '' hozzászólására (#)

gregorius2008-05-05 22:26 |  #711
jaja...
azért jobb struccot tartani :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-05-05 21:50 |  #710
Nekem van 4 papagájom, de jóformán egyfolytában kint(a szobában) repkednek...Imádom őket. Viszont túl kicsik kajának...
Válasz '' hozzászólására (#)

gregorius2008-05-05 20:29 |  #709
az eszkimók?
ők túl sok olajbogyót meg brokkolit nem tudnak termeszteni...

lentebb írtam, hogy az nem bűn ha valaki a környezete adottságait kihasználja és azzal harmóniában él...
az erdőben vannak vadak, lehet állatokat tenyészteni meg növényeket termeszteni... itt a lényeg az egyensúly...

és az egyensúlyt az ember önzősége borította fel, hogy szeretetnek nevezett önzőségből kalitkában meg ketrecekben tart állatokat, életterüktől távol...
ez nagyobb bűn mint kilőni egy állatot, vagy az ólból kihúzni egy hajnalon és kolbászt faragni belőle...
mert a hobbi papagájozásnak meg kutyulimutyulizós pincsizésnek tényleg semmi értelme...

de a kutyulimutyulizósok magukat állatbarátnak nevezik...
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-05-05 20:10 |  #708
Bazmeg, dugni szoktál?
Anélkül is fent tudnál ám maradni...
Sok millió kis spermát gyilkolsz meg vele...
Válasz '' hozzászólására (#)

bandus 2008-05-05 20:10 |  #707
valaki feldobta tegnap-tegnapelőtt hogy azt utálja hogy lelkiismeretfurdalást próbálnak kelteni benne azzal hogy megeszi az állatokat. meg hogy egyes vegák, semi-vegák, vegánok milyen agreszívan próbálják meggyőzni őket arról hogy ne egyenek húst. szerintem aki "húsevő" az is legalább ugyanannyira próbálja rábeszélni hogy egyen húst. ugyanúgy jelzőkkel illeti "csökött leszel", "anyád erre tanított", "puhány szar" meg hasonlók... szóval ezen felesleges háborogni.

landmine2008-05-05 20:04 |  #706
nem, ez nem elítélendő, mert ők arra lettek teremtve, hús nélkül nem tudnak fennmaradni, az emberek meg igen
Válasz '' hozzászólására (#)

gregorius2008-05-05 19:57 |  #705
akkor a világ összes ragadozóját el lehetne ítélni...
mindent ami nem növényevő...
a harcsát, a gepárdot, a cápát, az állatvilág nagy részét...
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-05 17:28 |  #704
Igazad van, tényleg sok bűn van ezzel kapcsolatban a világon!

Én viszont falun lakom,nagyszázalékban saját csirkehust eszek, amelyek saját termelésü tengerit (kukorica) esznek, meg permetezésmentes zöldnövényt.
Disznóhust is háznál veszek,amit saját tengerivel, meg legeltetéssel tápláltak.

Persze elkrülhetetlen, hogy néha ne egyek pl. Pick szalámit, vagy valami boltit cuccot.

Viszont arra is van válasz a bibliában, hogy mi van akkor ha pl. valaki "bűnös" húst eszik.
Abban az időben árultak olyan húsokat a mészárszékben ami bálványáldozati hús volt,tehát az állatot nem Istennek áldozták fel, hanem bálványoknak, démonoknak, ördögöknek,stb.

Az ilyen bálványáldozaton való részvételt szigorúan tiltotta Isten az ő népének, de viszont azt mondta, hogyha ilyen áldozatból való hús kerül a "húsboltba" és keresztények (akár tudatlanul is) megveszik, semmi bajuk nem lesz belőlle, mert hálát adnak Istennek a húsért, és ezzel a hálaadással elismerik, hogy az állatot Isten teremtette.Isten meg ugy rendelkezik teremtménye felől, ahogy akar.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-05 17:10 |  #703
Hála ide, vagy oda, akkor is bűn résztvenni a bűnben. Az is bűn, mint már lejjeb többször említettem is, hogy nagy húsfogyasztó országok kizsákmányolják a "fejlődő államokat" többek között azzal is, hogy a vágóállataiknak ezekből az országokból importálják be a gabonát. Ezzel tönkreteszik őket, és persze az ottani embereket. Azért importálják be, mert ők saját maguk számára már nem tudják fedezni. Egy szarvasmarha 300 kiló húst ad, de 3000 kiló gabonát eszik fel addig. Egy ember egy adag hússal tehát 8-9 ember életét menthetné meg. 3 milliárd ember éhezik, naponta százezer gyerek hal meg egy olyan bolygón, ami bőven el tudna látni élelemmel 12 milliárd embert is. A mértéktelenség többféle szinten értelmezhető. Például ha havonta 1-2 alkalommal eszünk húst (na jó, legyen 3-4), akkor már rengeteget tehetnénk. De nem ez megy... és innentől, akárhogy is nézed, nem a biblia törvényei szerint mennek a dolgok. Mit gondolsz?
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-05 17:07 |  #702
a nyál összefut a számba, ha a frissen perzselt, megtisztitott disznófülére gondolok!
Minden disznóvágáskor, ha lehetett, az összes fülét én ettem meg, egy pici só rá..
Ugyanigy bőrét is ettem

A feleségemnek elmeséltem, hogy ilyeneket ettem disznóvágásokkor, erre azt mondja nekem egyem meg a bőrtáskáját, vagy egyek cipőtalpat!
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-05 17:01 |  #701
Reggelire a húsos "nyakas-része", máj meg hagymás sült vér friss tepertővel...mmm.
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-05-05 16:59 |  #700
Mi idén 3-at is végtunk, hogy ba***a meg...
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-05-05 16:58 |  #699
Szerintem az "arcátlan kizsákmányolásra" nem adja áldását Isten.

Az étkezést több szemszögből is lehet nézni.
A bibliai szemszög szerint "minden jó, ha hálaadással élünk vele", és "az étel megszentelődik a hálaadás által"
Sőt, azt is mondja, hogy "nem az fertőzi meg az embert, ami a száján bemegy, hanem ami kijön."

Ezt arra mondta Jézus, hogy a negatív töltésű szavaink(vagy hitetlen szavak, gyülöletes szavak,stb) visszahatnak a test és a lélek állapotára.
Az étel meg megszentelődik, hogyha hittel adunk hálát mindenért.

Egy keresztény misszionáriusnak az ivóvizét megmérgezték az ottani lakosok, és várták, hogy mikor esik holtan össze.
A misszionáriusnak semmi baja nem lett, mert mindenért mindig hálát adott.Az ottani lakosok félve mondták el a misszionáriusnak mit tettek, ugyanis az eset hatására elkezdtek hinni a misszionáriusnak,hogy valóban mindenható az ő Istene.
EZT SENKINEK NEM AJÁNLOM, HOGY KIPRÓBÁLJA,MERT KOMOLY HIT NÉLKÜL TRAGÉDIÁHOZ VEZETHET!

Tehát csak annyit akarok mondani, hogy a testi egészséget,nemcsak az étel határozza meg,hanem a lelki,szellemi,hitbeli állapotunk is.

Természetesen az is benne van a bibliában,hogy étel,ital tekintetében mértéktartóak legyünk, ne falánkok!
De ha mértéktartóak vagyunk hálaadással,az étel megszentelődik és semmi bajunk nem lesz tőle.

Az igaz viszont, hogy ezt egy "nem keresztény" ember nem fogja betartani.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-05-05 16:41 |  #698
Kezdek igen éhes lenni. :))
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-05 16:37 |  #697
Válasz '' hozzászólására (#)

ewr 2008-05-05 16:36 |  #696
"Ha Isten nem akarta volna hogy húst együnk, nem találta volna ki a mustárt."
Választott neved alapján feltételezem, tudod ki monda ezt.
(kettőspontmínuszzárójelbezárva)
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-05 16:34 |  #695
Szerinted Isten áldását adta erre az arcátlan kizsákmányolásra, ami ma művelnek az állattartók? Jogosan történik mindez? Ha erre azt mondod, hogy igen, akkor nincs is több kérdésem
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-05-05 16:34 |  #694
Ahh... :D
Mióta el akarok jutni egy disznóvágásra...
Csak nincs senki olyan rokon...
Fórumtalálkozóval egybekötött disznóvágás? :D
Válasz '' hozzászólására (#)



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2024 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek
és kizárólag aktuális készletünk erejéig, melyről visszaigazoló e-mailben tájékoztatjuk vásárlóinkat/érdeklődőinket.
Minden weboldalunkon leadott rendelés csak akkor tekinthető visszaigazolt megrendelésnek, ha kollégánk e-mailen egyértelműen megerősíti,
hogy az adott termékből van jelenleg készketen általunk megvásárolt és bevételezett modell.
Weboldalunkon feltűntetett árak nem számítanak árajánlattételnek.

CAMPONA HANGSZERBOLT (1222 Nagytétényi út 37. Földszint, POSTA és GYÓGYSZERTÁR között)
NYITVA MINDENNAP (vasárnap is!) 11:00 - 19:00 | +36-20-323-0641 | hangmester@hangmester.hu