Pár percig mindenki keverte azért:), de amúgy igazad van:)
És gecifinom volt.( ahhoz képest, hogy mattrészegek voltunk - bár ez az első estére szerintem hatványozottan igaz)
Ezek pedig a másnapra maradt maradékok, kenyérre kenve isteni volt:)
Ne egyetek gyorskaját, mert még a végén elszalad basszátok meg! Éljen a pecsenye, a pörkölt, a tőtött káposzta, a halászleves, a sütemények és kalácsok hada, a busa, a harcsa, a kárász és keszeg; megyek most és valami finomat eszek!
Áááááh, csak amolyan gondolatébresztőnek dobtam be ezt a dolgot, ha már erről van szó. Van azért némi feminin jellege a főzőcskézésnek, úgyhogy gondoltam feldobom a témát, hátha valaki lekommentálja vagy valami...
kicsit álszent vagy:)
az egészséges életmódról papolsz a fővárosban panelból, ahol eleve egészségtelen élni:)
a csirkemell jó dolog, de ne tudd meg hogyan meg mikkel etetik a csirkéket, rengeteg vegyszert használnak a mezőgazdaságban....
aztán meg sokat ülsz gép elött és netezel, ami nem különb a tvzésnél:)
ha pici a kert, akkor tényleg nem rossz időtöltés.
én mikor az udvart parkosítottam, a kert nagyrészét is befüvesítettem és teleraktam gyümölcs fákkal, annyi kert maradt, amennyit kényelmesen rendben lehet tartani. persze nem is sokminden terem benne, de az legalább friss, vegyszermentes, nem génmanipulált ízetlen szar. a paprikának paprika íze van, a paradicsom meg paradicsom ízű. egy-egy ágyás hagyma, fokhagyma, répa, petrezselyem, borsó, zeller, karalábé, pár bokor, cukkini, uborka, kapor, cékla... mindez kb 40 négyzetméteren
Furcsa, de életem legjobb zabálásaiban benne van a vajas zsemle is.
7 éves koromban kórházba kerültem vesemedence-gyulladással, és 3 hétig ott dekkoltam.
Egyik nap röntgenre vittek, előtte nem ehettem egy napig.
Pont reggel kellett mennem, de olyan rendesek voltak a nővérek, hogy félretették a reggelimet. Meg azt is, amit nem osztottak ki.
A mai napig úgy emlékszem, hogy talán soha nem esett olyan jól néhány vajas zsemle, mint akkor. Bezabáltam vagy ötöt. (lehettem kb. 25 kilós)
A "legjobb kajálásaim top 10"-ben mindenképpen benne van.
Én idén próbálkoztam vele először. Paradicsom, erőspaprika, TV paprika, uborka lett a palántálva, de elég amatőrre sikeredett a dolog, mivel nem tudtam annyit foglalkozni vele amennyit kellett volna.
Egyébként hobbikertészkedni kurva jó dolog ám. Tökre megnyugtat. Pár sör után néha beszélgettem is velük gyomlálás közben.
hát ez csak olyasféle hobbykert a friss nyári zöldségfélék miatt.
alig pár négyzetméter. a porta zöme be van parkosítva, az ugye nem igényel annyi időt...
szerintem félreértesz. nem támadásból vagy kioktatási szándékkal írtam. béke van.
szerinetm a nézeteltérés abban van közöttünk, hogy más megközelítésből szemléljük magát a főzést. ennyi.
egy dologban viszont egyetértünk: az egészséges táplálkozás mindenek előtt!
gyúrós srác kifeküdt mikor a 4-re fel kellet vinni egy kis komódot. a vézna költöztető srác meg hátára vette a sütőt, egy kézzel tartotta, másikkal beszélt asszonnyal a telefonon miközben ment felfele :D
egyértelmű. de a tea íze jobban kijön cukor nélkül. és itt nem a filteres vackokra gondolok amit boltban veszel mert azoknak a 90%-a tea levél adalékokkal nem pedig tea :)
szerintem igen is a zenével egyenértékű. ugyanúgy tanulni és gyakorolni kell ezt is mint a zenét. szakács művészet is olyan.... élete végéig tanulja az ember és még mindig lenne mit tanulni, gyakorolni és alkotni.
Percre pontosan? Nem. Valamelyik nap nem is gyakorlom, heti 4-5 napot próbálok 1-1 órát... hú, ez nagy robot...
És szerinted, ha nem iszom alkoholt és nem cigizem kocában, akkor már automatikusan örömtelen az életem?
Kicsit jobban odafigyelek a dolgokra, ennyi az egész. Ez pedig természetesen jön, nem kell megtartóztatni magam, hidd el.
Egyetértek.
Pl egy csülök pékné módra olyan étel, ami ünnepekre való, mondjuk születésnapra. Ha minden nap azt kéne ennem, rühellném.
Régen mindig elmentünk a barátaimmal a Szlovákba csülköt enni, ha valamelyikünknek születésnapja volt, pont elég volt évente 4-5-ször. Ittuk hozzá a jó hideg Zlaty-t, meg az Unikumot, és nem is kellett több.
van amibe kell cukor, van amibe nem. egy olaszos paradicsom szószba nem tehetsz édesítőszert cukor helyett, vagy egy párolt lilakáposztát ugye karamellizált cukorral készítesz, ha ízletesre akarod (és grillezett libacombbal mennyei kaja)
figyu, nem vagyok ellene az ízek művészetének, elismerem (csak nem tartom a zenéhez hasonlónak, mint írtad)
ennek ellenére szerintem a mindennapi táplálkozásnak nem kell, hogy része legyen, ritkán jó dolog!
én is félrekajálok néha, de szerencsére ritkán kívánom
Nem azért. Olyan vagy, mint egy hülye robot. Mindent lefikázol meg gondolom percre pontosan gyakorolosz meg mittudomén. Az élet szerintem arra való, hogy mindenféle örömöt meg jóleső érzést generálj magadban és - egy újabb közhely következik - a világon minden, még a cigaretta is, kis adagban öröm forrása, nagyban méreg. Szerintem ugyanez van a kajával is. Aki nem eszik soha egy jó kis cupákos, zsíros husikát az épp olyan fasz, mint aki minden nap azt eszi.
te tényleg nem tudsz olvasni, csak nyomogatod a válaszgombokat? (már bocs)
növényi olajat használok, sót, fűszereket szintúgy, honnan vetted, hogy nem eszem nyers zöldésget?
Én is szerettem jókat főzni legény koromban.
Amióta megnősültem, ki vagyok tiltva a konyhából.
A feleségemnem csak útban vagyok, pedig néha bemegyek, hogy segítsek, de elzavar, mert folyton láb alatt vagyok. Nekem meg ő van útban, de nem lehet kikergetni...
Pedig a brassóit állítólag elég jól csinálom, nem ijedek meg, ha rántott húst kell sütnöm, de régen sokat csináltam mindenféle pácolt/sült húsokat, meg palacsintát is.
Most sajnos villanytűzhelyünk van, én nem tudom megszokni.
Nem elég forró. Egy rántotta minimum 15 perc, palacsintát meg végképp nem tudok rajta sütni. Az asszony megoldja valahogy, de így sem olyan igazi, mer soha nem barnul meg, csak olyan lesz, mint a nyers bőr...
Asszem, szép lassan el is felejtek főzni.
Viszont a feleségem sütiben nagyon nagy ász.
Vannak rég, bevált receptjei, de mindig megvariálja egy kicsit, és hihetetlenül gyorsan tud sütni-főzni.
Anyám reggel 9-kor elkezdett főzni vasárnap, és úgy lett kész levessel, másodikkal, sütivel délre.
Az asszony 11-kor elkezdi, és délre ugyanúgy megvan minden... Anyám meg ne tudja...
Szegénykém amúgyis ma 53 éves.
sajnos kell két hét az ízlezlő szerveknek mire megszokják a cukor nélküliséget. tudom. általában cukor nélkül iszom már mindent.
viszont a cukorral nagyon jó dolgokat lehet cisnálni. keleti konyha bevállt módon használja. majd ugyanannyi cukrot tesz ételeibe mint sót. egész más ízeket emel ki az ételben. zseniális.
a cukor majdnem olyan függőséget alakít ki, mint a cigi... próbáld ki, hogy tűri valaki, hogy nem ehet cukrot, nem bírja könnyen! (ezt tapasztaltam épp)
a finoman táplálkozás nem egyenlő az egészségtelen táplálkozással. néhány dologra ha odafigyelsz, lényegesen egészségesebb ételeket készíthetsz. szánj időt arra, hogy a húsról eltávolíts minden felesleges hártyát, zsírt, bőrt, használj növényi olajakat, én majdnem mindenhez olivát használok, csak annyi sót használj amennyi okvetlenűl szükséges, használj egészséges fűszereket, zöldfűszereket, nem csak só-bors-paprikából áll a világ. egyél sok nyers zöldséget
olvass már vissza kicsit... milyen magvakról beszélsz?
napi menüm kérlek: fél kiló rizs és zabpehely (egyben persze), fél kiló hús és még sok minden más
a hús kisül 25 perc alatt, a barnarizs kicsit tovább tart, ezért 40 perc
Az, hogy ki, mit és mennyit eszik életvitel kérdése. A naphosszat miniszoknyában flangáló szőke titkárnőnek elég a müzlifos. Elvan vele. Elég a szervezetének, hiszen nem végez megterhelő fizikai munkát.
A mások oldalról pedig kíváncsi lennék milyen arcot vágna apám, ha anyám elé rakná a fenti menüt. Szerintem nem is tudja mi az a müzli...:D
Ez persze erős túlzás, de benne van a lényeg. :)
a cigi más. magától nem kívánja az ember. ha rászokik utána kívánja már. de olyanról még nem hallottam, hogy valaki magától szokott volna rá úgy, hogy a közelében senki em dohányzott volna haneme gyszer csak rájött: bazze én elszívnék egy cigit mert pont az hiányzik.
Szerintem a főzés (ha nem muszájból van) akkor jó kikapcsolódás. Az ételnek igenis ki kell néznie valahogy, ahogy egy hangszert esetleg jó hangúnak hallasz, de küllemre nem tetszik, nem fogod megvenni! Én hétvégén főzök, van idő, berakok egy jó CD-t, egy pohár bor és nyugodtan elkészítem a kaját. Megnyugtat, kikapcsol és jó látni, ha valakinek ízlik. A hús a fő táplálék, körettel, előnyben a magyaros konyha, de szívesen elkalandozok más földrészre is.