OkOsSáG - Magazin l FÓRUM l Zenei Szemle l HangStúdiók l SzakmaiAdatbázis l Próbatermek

      MIKROFONOK l KEVERŐPULTOK l EFFEKTEK l FÚVÓSOK HANGSZEREK l ÜTŐSÖK HANGSZEREK l PC/MAC
      GITÁROK l GITÁRERŐSÍTŐK l GITÁREFFEKTEK l BILLENTYŰS HANGSZEREK l HANGRENDSZEREK l EGYÉB...BOSS GT-8
Gitár effekt processzor
(szubjektív teszt)oA Boss az idei Namm-on mutatta be a legújabb és legjobb gitárprocesszorát. A Boss GT sorozat, mondhatni töretlen sikernek örvend mióta megjelent és ezidáig sikerült mindíg felülmúlni a régebbi modelleket a fejlszetőknek és ez most sem kivétel, de nézzük a részleteket.


Külső:
Már megjelenésre is jobban tetszik a GT-8, mint a régi GT-6, ez a sötétkékes, feket külső sokkal jobban mutat a színpadon is. A kezelőszerveket átrendezték, mely véleményem szerint lényegesen könyebb szerkezthetőséget biztosít. Amit a GT-6 ban csak almenükön keresztül érhettünk el, itt kikerült külön részbe, mint például a Compressor, FX Chain, Speaker sim stb... Megnött a ki/be menetek száma is, felkerült a hátlapra egy Amp control aljzat, ami presetenként programozható külső kapcsóló, amivel válthatjuk az erősítőnk csatornáját, vagy bármilyen "bennmaradós" aljzattal rendelkezhető eszközre rádughatjuk. A többi maradt a "régi", de gyakorlatilag minden részegység gyarapodott új tulajdonságokkal.


Belső:
Kezdjük az elején. Az első legfontosabb újítás, hogy a bemeneti jelszintet illetve hangszínt tudjuk szabályozni, így ha túl nagy, vagy kis jelet ad le a hangszedőnk, tudjuk orvosolni a gondokat. A következő rész, az erősítő szimulátorok. Ez a rész ment át talán a legnagyobb változásokon. A DUAL Cosm egység nagyon jól sikerült a boss tervezőinek. Mind hangzásban, mind lehetőségekben felülmúlja az elődeit a GT-8. Jómagam Roland Jazz Chorus erősítő felhasználó vagyok, de a GT-6-al nem tudtam egészséges hangot kicsikarni a cuccból, hiába arra volt tervezve. A GT-8-al 5 perc alatt kispedáljaimat megszégyenítő hangzást tudtam elővarázsolni a cuccból. Mint Jazz Chorus tulajdonos, nagyon örültem annak is, hogy az Output-ok között felbukkant a JC120 Return, így a JC120 végfokját használva köthettem stereoba a GT-8-at, ismételten bődületesen jó hangzással. A DUAL Cosm rentgeteg lehetőséget biztosít, a két erősítőmodellt akár stereoban panorámázhatjuk jobb és bal oldalra. A másik nagyon jó újítás ebben a részben a solo kiemelő, ami nem csak a hangerőt, hanem tényleg a dinamikát is meglöki. Számos új erősítőmodell is helyet kapott, ám a régiek is sokkal jobban szólnak. Az OD/Distortion szekció is kiegészült, hangzása maradt a régi, magában nem éreztem sok hasznát, viszont erősítőmodellekel használva megdöbbentő dolgokat lehet kikeverni!


Effektek:

Ide sorolnám az effekt loopot is, ami végre valahára paraméterezhetővé vált. Beállíthatjuk a bemeneti és kimeneti szinteket, illetve a loop típusát is. A Boss az effekt szekciót is hallhatóan átépítette, jobban szolnak az effektek. Gyorsabb lett a "szintetizátor" szimuláció is, a harmonizer-be nem tudtam belekötni, de például a sitar simulátornak nem sok értelmét láttam. A zengetők és a delay-ek is nagyon jó minőségűek. A wah pedál szimulációk már a GT-6 ban is kitűnőek voltak, nincs ez máshogy a GT-8 al sem. A digitális kimenet is megfelelő paraméterezést kapott.Végszó:

A Boss ismét nem okozott csalódást, nagyon jó újításokat rakott bele, feljavította a hangminőséget, így méltó ellenfele a Line 6 termékeknek is, sőt effekt téren le is körözi azt. Mindenkinek minden stílusra, minden hangolásra (Jómagam 7 húrosokat használok nagy szekunddal lentebb) ajánlom ezt a kis fekete dobozt, nem fog benne csalódni.Bos Master
HANGMESTER.HU
2005.04.20.


A GT-8-ról részletesen, árakkal...

Amennyiben nálunk vásárolsz Roland vagy BOSS terméket, 24 órán belül díjmentesen házhoz szállítjuk Magyarország területén (az aktuális készlet függvényében)!

Rendelési információ telefonon: 20/ 971 8465
Szakmai információ e-mailen: hangmester@hangmester.hu
Egyéb info: GITÁREREFFEKTEK...


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ A FÓRUM-ban! >>>

Te miről szeretnél olvasni? Írd meg az okossag@hangmester.hu címre!A HANGMESTER.HU Portálon található anyagok a HangMester Csapat írásbeli engedélye nélkül NEM használhatók fel!
Kapcsolat: hangmester@hangmester.hu, Telefon: 20/ 971 8465 (9:00-17:00), ICQ Online-tanácsadás: 199707760
© Copyright 2003 HANGMESTER.HU Minden jog fenntartva.