OkOsSáG - Magazin l FÓRUM l Zenei Szemle l HangStúdiók l Zenekarok l Próbatermek

      MIKROFONOK l KEVERŐPULTOK l EFFEKTEK l FÚVÓSOK HANGSZEREK l ÜTŐSÖK HANGSZEREK l PC/MAC
      GITÁROK l GITÁRERŐSÍTŐK l GITÁREFFEKTEK l BILLENTYŰS HANGSZEREK l HANGRENDSZEREK l EGYÉB...


KORG EC150 és az EC350Új fejlesztlsű , természetes hangú
digitális zongorák a KORG-tól!
A Korg mindig ismert volt a minőségi, ugyanakkor elérhető árkategóriájú digitális zongoráiról. Az EC150 és az EC350 természetesen megfelel ennek az elvárásnak, de emellett néhány extrát is tartalmaz.


Rendkívüli hangzás

Az EC150/350 digitális zongorák a modern digitális technológiát alkalmazva hozzák létre a részletgazdag, természetes megszólalást. A legjobb akusztikus zongorák hangjából vett minták segítségével tökéletesen reprodukálták azok összetett hangzásvilágát, rezonáns hangjait és felhangrendszerét.
A zongorahangok maximális dinamikájú megszólaltatásához a KORG egy speciális rendszert fejlesztett ki, mellyel fizikálisan érezhetővé válik a hang. Az erősítő és a hangszórók kifejezetten ehhez a faszerkezethez lettek illesztve, így minden egyes alkalommal, amikor leütünk egy billentyűt, a természetes hangzás hajszálfinom részletei is hallhatóan érzékelhetőek.
Az EC150 és az EC350 a kiváló zongorahangzás mellett kitágítja zenei gondolkodásunkat azzal, hogy számos egyéb hangszer közül válogathatunk, mint például énekkórus, vonósok, vibrafon, orgona, cselló, stb. A hangszíneket digitális zengető- és kórus effektekkel finomíthatjuk kedvünk szerint.Hagyományos zongora érzete

A KORG EC150 és EC350 nemcsak hangzásában, hanem a 88 kalapácsmechanikás billentyűinek köszönhetően a leütés érzetében is teljesen olyan, mint egy akusztikus zongora. A három különböző érzékenységű billentés közül választhatunk, így a billentés "erősségét" játékstílusunkhoz igazíthatjuk. Mindkét hangszer három pedállal rendelkezik (damper/zengető, sostenuto/hárfa, soft/tompító), melyből a zengető és a tompító pedálok rendelkeznek a "half pedal", azaz a félig benyomható pedál funkcióval, mely a profi zongoristák igényeit is kielégíti.


Modern funkciók

A két új digitális zongorában felhasznált modern technika számos praktikus funkciót rejt. Ezentúl úgy tudunk gyakorolni, hogy közben környezetünkben senkit nem zavarunk, ugyanis két fejhallgató is csatlakoztatható a hangszerhez, ami azért ideális, mert oktatás alkalmával a tanár is hallgathatja játékunk.
A sokoldalú hangolási funkciók lehetővé teszik az egyszerű transzponálást és a finomhangolást is. A hagyományos egyenletesen temperált hangolás mellett módosított hangolásokra is van lehetőségünk, melyek között megtalálhatjuk a klasszikus Kirnberger és Werckmeister skálákat is.
Az EC350 egy speciális felvevő funkciójával felvehetjük és visszajátszhatjuk előadásunkat, így létrehozhatjuk saját zenei kompozíciónkat, vagy továbbfejleszthetjük technikánkat. A felvevőnek két sávját úgy alkalmazzuk, hogy a bal és jobb kéz játékát külön rögzítjük, ezzel lehetőségünk nyílik a szólamok "együtt" gyakorlására. A metronómnak szabályozható a hangereje, és képes a taktusok első ütemét kihangsúlyozni, ezzel is segítve a ritmusgyakorlást.
A csúcstechnikát kedvelők is örülhetnek, hiszen mindkét hangszert hagyományos MIDI csatlakozókkal is ellátták, így könnyedén összeköthetőek bármely más MIDI eszközzel. Ha van másik billentyűje, vagy hangmodulja, akkor azt egyszerűen rácsatlakoztathatja az EC150/350 audió bemenetére, így a beépített hangrendszeren élvezheti annak hangjait. Az EC350 a PC HOST csatlakozón keresztül közvetlenül számítógépre is köthető.


Stílusos megjelenés

Az európai design csapatnak köszönhetően az EC150 és EC350 digitális zongorák stílusos vonalakat, és elegáns színeket kaptak. Az EC150 fekete és cseresznye, míg az EC350 sötét borvörös rózsafa és cseresznye színekben rendelhető meg. Az EC350-et billentyűfedéllel is ellátták.


EC-150
Hivatalos bruttó ár:
349.000Ft


EC-350
Hivatalos bruttó ár:
469.000FtA KORG EC-150, illetve az EC-350 megrendelhető a rendel@hangmester.hu e-mailen, illetve a "BILLENTYŰS HANGSZEREK" oldalon! További info telefonon: 20/ 971 8465


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ A FÓRUM-ban! >>>

Te miről szeretnél olvasni? Írd meg az okossag@hangmester.hu címre!A HANGMESTER.HU Portálon található anyagok a HangMester Csapat írásbeli engedélye nélkül NEM használhatók fel!
Kapcsolat: hangmester@hangmester.hu, Telefon: 20/ 971 8465 (9:00-17:00), ICQ Online-tanácsadás: 199707760
© Copyright 2003 HANGMESTER.HU Minden jog fenntartva.