vékony emberek is szenvednek magas vérnyomásban, meg cukorbetegségben hiába mozogják le a zsírt, sok egyéb dolog van még, ami miatt néha érdemes elgondolkodni, mit is ezsik meg az ember.
Ezek a megengedett határértékek szart sem érnek, mert egyenként megállapítják, hogy mondjuk a nitritekből mennyi engedhető meg az élelmiszerben, ami még nem mérgező. Csakhogy az ember nem egyfajta adalékanyagot zabál be egy nap... amikor megmérik az egyes feldolgozott kaják permetezőszer-szintjét, és épp alatta van, megállapítják, hogy ez a határérték alatt van, tehát jó. De persze nem nézik meg az egyéb 3650 fél vegyszer szintjét Ki vannak ezek játszva rendesen.
Nem minden adalék rossz!Sőt "normális" mennyiségben a m.o.-on megengedett adalékok nem ártanak.
Sőt például a "c"-vitamin is adalék!(E 300-valahanyas,vagy 500-valahanyas)
egyszer valaki azt mondta,hogy aki egészségesen táplálkozik,nem biztos,hogy tovább él,hanem csak egészségesebben hal meg.
Persze azért én is azt mondom,ne zabáljuk disznóra magunkat.
Én pl. szoktam böjtölni is(imádkozással egyben),ilyenkor nem eszem semmit,csak legfeljebb vizet iszok.(ugy mint Jézus csinálta)
De igazából ezt nem a testi tisztulásért csinálom,az csak egy plusz hozománya.
3-4 nap volt a leghosszabb böjtöm,és az az érdekes,hogy abszolut nem voltam éhes.(az Igével táplálkoztam)
Ma már rájöttek, nem azsír az oka az elhízásnak....most nem teljes kiőrlésű lisztel van gond:DDDDD...kabaré és divat egyben.
Nagyszülők meg azok szülei és én is házi kolbász, gyesznyózsír, szalonna, házikenyér tömkelegét ették meg...semmi bajuk nem volt, ami most a gondd, hogy nem mozogsz!!!! Ők ledolgozták a mezőn! Megvonhatsz magadtól mindent, akkor se lesz jobb, mindig valami ujabb dologra kenik rá Norbiék, hogy mi egészségtelen....reklámreklám...csodaország...
Kipróbálom én is ez a majonézes témát!
A multkor olajban piritottam hagymát,vágtam bele jó húsos Kolozsvári szalonnát,utánna nyakonöntöttem tojással.(nagyokat nyeldeklek szmájli)
én nem dohányzom,vegyesen táplálkozom,mértékkel iszok néha egy kis alkoholt,a csajozás meg kimerül nállam annyiban,hogy az asszonyt bekergertem a málnásba.
+ még ami jól esik:gitározom,dicsérem Istent,meg ilyesmik.
Mondok még egy fontosat.Azt kérded DE MINEK??? (él valaki ha nem élvezi a dolgokat)
Ez a röpke 120 év hamar el-rolling-ozik,arra is kéne gondolni mi lesz azután,
De ez itt már off.
szerintem az egészséges táplálkozásba teljesen belefér, hogy néha disznózsír is szerepeljen.
én pl ha olyan kaját főzök ami alá zsíradékon hagymát kell pirítani, akkor mindig libazsírt használok, sokkal ízletesebb lesz tőle az étel. a nejem majdnem mindent olivával főz, így egy pici libaszír néha kifejezetten jól esik.
azért viszonylag ritkán eszek bundáskenyeret,akkor is olajba sütve.(viszont tényleg finom házi disznózsirba sütve)
15 év mulva is jó lesz a koleszterin szinterm,megbeszéltem vele hogy tartsa szinten magát.
Azért, gondolom, sok autós nem ismeri ezt a jelenséget. Még az alkohol szonda is majdnem felrobbant. Teljesen ledöbbentem. Szerencsém volt, hogy ez még az Osztrák területen történt, közel a Magyar határhoz. A magyar rendőrök biztos bezsuppoltak volna bilincsbeverve vérvizsgálatra.
ha szénhidrát alapú kajára bármit is iszol, abból mindenképp alkohol képződik, főleg, ha húst eszel előtte/mellette, mert amíg a húst nem emészti meg a szervezet, addig a nokedli ott erjed a belekben, amire a folyadék csak rátesz
Azt tudtátok, hogy, ha borjúpörköltet stek valahol út közben nokedlival és megisztok rá fél liter Sió őszubaracklevet, fél órán belül alkoholos töltöttsége lesz a véreteknek? Mert állítólag a nokedli és az őszibarackléből sok alkohol fejlődik. Én így jártam egy ausztriai utamról visszafelé. Majdnem bevittek a rendőrök.
Milyen kurva jó, mikor kihoznak borokat kóstolóba, meg, hogy minden fából van körös-körül. A padló, ami fenyőfa cölöpök ezréből van, az állítólag az eredeti. Valami szerves olajjal impregnálhatták anno. Nem megy tönkre, mert az egy száraz homokkő-hegy. Ott többször is úgy bezabáltam, hogy alig bírtam felkeni az asztaltól. Fínom rezgős, omlós csülök, aminek még a bőre is kitűnő, frissen reszelt tormával, mustárral, vörösborral ISTENI!
87-ben berliben voltunk cimborákkal, éjszaka értünk oda, már minden zárva volt, de nagyon éhesek voltunk. csak a pallas hotel éttermét találtuk nyitva, de már ott sem volt semmi kaja, csak fagyi. így aztán a vacsorára fagyit ettünk kenyérrel, a pincér jót derült rajtunk
.....mikor a kolléga este a csülkös pacalhoz kért kenyeret de már nem volt és azt mondta a pincérnek, nem baj akkor süssön ki nekem két szelet rántotthúst kenyér gyanánt....és azt ette kenyér helyett a csülkös pacalhoz....
2008-01-24 07:21 |
#248
Keressétek fel Esztergomban az 500 éves, török, eredeti állapotában megőrzött csülök vendéglőt és a cupákokhoz igyatok fínom vörös borokat!
Na ez a legnagyobb!!! Olyan sztoriaim vannak....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Most nincs időm de név nélkül majd csepegtetek párat...............
A legnagyobb dolog és story-k amikor bulie előtt vagy után vagy mindkettő a zenekar beül enni.....
2008-01-24 07:14 |
#246
Erdélyi hagymás csülök recept
Kategória:
Húsételek
Hozzávalók:
1 nagy kicsontozott csülök,
3 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
só, törött bors ízlés szerint,
olaj a hagyma sütéséhez.
Elkészítés:
A csülköt megtisztítom, megmosom, leszárítom és jól besózom. Egy alufólia darabba úgy csomagolom be, hogy a sülés közben képződő leve ne folyhasson ki. A becsomagolt csülköt tepsire teszem és az előmelegített forró sütőben jó egy órán keresztül erős lángon párolom. Közben a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom, és a forró olajban ropogós pirosra megsütöm. Meleg helyre teszem. (Nem szabad befedni, sem megsózni, mert megereszkedik!) A fokhagymát szétzúzom és ráöntök két teáskanálnyi vizet. A megpuhult csülköt kiszedem a fóliából, bőrét úgy vágom fel, hogy a hús belsejéhez hozzáférjek. A fokhagymás lével bekenem kívül-belül, majd egy lapos tűzálló tálra teszem bőrével felfelé. A sült hagymát rátéve, pár percig még a sütőben pirítom.
Hajába(héjába:))sült krumpli, zacskós habtejszínnel, megsózva. A krumplit villával össze kell törni, rá a folyékony tejszín....Rekordom 1,54 kg krumpli, 3 dl tejszínnel. Utána 2 óráig minimális mozgás...Amúgy 65 kg vagyok:)
Megtörtént:
Este éjjel egy út menti étteremben, hakkenból hazafelé.
-Mondja kérem tudna hozni a pörkölthöz kenyeret?
-Sajnos elfogyott.
-Nem baj akkor süssön ki nekem néhány rántott húst kenyérnek!!!!
nebazmá, ez sima juhtúrós sztrapacska, legalább annyira szlovák kaja mint amennyire magyar. a szlovákok másik nagy nemzeti eledel, a parenyica is valójában magyar sajtféleség, mégpedig erdélyi.
a brinza pedig nem más mint juhtúró, de nevezik liptói túrónak is.
Ha jól tudom annak idején az albánok hozták Szerbiába, mint nemzeti eledelt.
Elég nehéz jól elkészíteni, viszont rém egyszerű.
Rétestésztából készül.3 fázisa van. Először a rétestészta ezután lehet tenni hagymával pirított darálthúst, túrót, sonkát, sajtot, almát vagy ami tetszik. Ezután ugyanannyi rétestészta, mint amennyit alulra raktál. A tetejét olajjal be kell kenni vagy reszelhetsz rá sajtot, hogy ne száradjon meg.
Még soha nem próbáltam, csak láttam egy szerb pékségben, hogy hogyan csinálják.
Brindzás haluska (vagy "galuska" a helyes?!)
Ez nem tészta, hanem a "krumplis h(g)aluska".
A Brindza, az meg ilyen hagymás, brindza izű házi-kenökrém szerüség.