HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR, CD, DVD

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

MULTIMÉDIA


Legfrissebb cikkek

Beszélgetés Szabó Attilával a dalszövegírásról
     2021. április 24.

FERENCZI BALÁZS: A cajon jelentése dobozka vagy koporsó... /HANGSZEREM
     2021. április 05.

NÉMETH TAMÁS: Én nagyon szívesen játszom a saját hangszeremen.../HANGSZEREM
     2021. március 22.

HELLO PIAC - Dalszövegértelmezés a piacok napján
     2021. március 15.

FODOR BÁLINT: Ez egy Buffet Fesztivál hangszer... /HANGSZEREM/
     2021. március 08.

MÁRCIUS 22-IG ZÁRVA A HANGMESTER HANGSZERBOLT
     2021. március 04.

TOM WHITE: Nagyon gyorsan születnek meg a daszövegek a fejemben...
     2021. március 00.

POPLESZ - SZABÓ-NAGY ATTILA: A whisky már bent van, a bass box az meg kint... /HANGSZEREM/
     2021. február 22.

KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
     2021. január 11.

DALSZÖVEGÉRTELMEZŐ 2021 - Folytatjuk a programot!
     2021. január 09.


A ProArt tevékenysége

Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület


2006. május 22.
A ProArt megalakulása óta a kalózkodás elleni küzdelem hatékonysága és eredményessége a közös fellépésnek köszönhetően jelentős mértékben erősödött.
A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért egyesületet a szerzőket, előadóművészeket, hangfelvétel-előállítókat, filmelőállítókat, vizuális művészeket képviselő közös jogkezelő illetve érdekképviseleti szervezetek szövetségeként alapította az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, az EJI - Előadóművészi Jogvédő Iroda, a FilmJus - Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesülete, a Hungart - Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesület és a MAHASZ - Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége.A ProArt megalakulása óta a kalózkodás elleni küzdelem hatékonysága és eredményessége a közös fellépésnek köszönhetően jelentős mértékben erősödött. A 2005-ös esztendő volt az első teljes év, amely során a szerzői jog által védett alkotások jogsértő felhasználása ellen már végig a ProArt lépett föl. A szervezet a 2005-ös év folyamán minden érintett hatósággal, hivatalos szervvel, így a Vám- és Pénzügyőrséggel, az Országos Rendőr Főkapitánysággal és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrző Hatósággal is együttműködési megállapodást kötött a szerzői jogi jogsértések elleni harc koordinálása, szakmai háttértámogatása érdekében.A kalózkodás elleni harc (nevezzük inkább háborúnak) négy fő fronton zajlik: bolhapiacokon, a bárki által hozzáférhető üreshordozók, vagyis az írható CD-k, DVD-k kereskedelme ellen, a használt CD-ket árusító üzletekben felbukkanó hamis lemezek forgalmazása ellen, és az online kalózkodás ellen.


A bolhapiacok és egyéb, használt termékeket árusító vásárok a kalózkodás egyik fő területét jelentik, s ezeket folyamatosan fokozott figyelemmel kíséri a szervezet. Az illegális CD-k, DVD-k a különböző piacokon különböző mértékben vannak jelen, kiemelt helyet foglal el ezek között a Petőfi Csarnok hétvégi bolhapiaca. A Petőfi Csarnok üzemeltetője a Fővárosi Önkormányzat, így különösen abszurd, hogy az intézmény területén illegális tevékenység zajlik. A szervezetnek a kalózlemezek árusításának visszaszorítása érdekében a további lépéseket minden bizonnyal az Önkormányzat felé kell megtennie a 2006. évben.Magyarország Európai Uniós taggá válásával a termékek mozgása jelentős mértékben egyszerűsödött, így például az üreshordozó-importőrök számára is logisztikailag könnyebbé gyorsabbá vált a termékek behozatala. A Vám- és Pénzügyőrség korábban a határok mentén szolgálatot teljesítő, az üreshordozók utáni jogdíj-kompenzáció megfizetését ellenőrző munkatársai azonban továbbra is fokozott figyelmet fordítanak ezekre a termékekre.
Az illegálisan, a beépített jogdíj-kompenzáció megfizetése nélkül forgalomba hozott üreshordozók a kis- és nagykereskedelem legkülönbözőbb területein bukkantak fel: a számítógépes szaküzletektől kezdve a GSM-boltokon, drogériákon át a különböző elektronikai áruházak, hipermarketek polcaiig. Az esetek döntő többségében könnyű volt az ügyeket visszavezetni a forgalmazókig.
Sajátos jelenség az elmúlt egy-két évben a használt CD-ket árusító üzletekben felbukkanó hamis lemezek nagy száma. Az üzletek üzemeltetőinek állítása szerint ők nem tudják megállapítani, hogy a behozott lemezek eredetiek vagy hamisak-e. A ProArt munkatársai egyrészt többször tartottak már eligazítást, nyújtottak segítséget az üzletek tulajdonosainak, dolgozóinak abban, hogy milyen ismérvek alapján lehet megkülönböztetni az eredeti és a hamis lemezeket, ennek ellenére állításuk szerint véletlenül keverednek hamis lemezek az árukészletbe.A szervezet fontosnak tartja a továbbiakban a fogyasztók informálását: legyenek körültekintőek és óvatosak a használt lemezekkel kapcsolatban. Korántsem biztos ugyanis, hogy a lemezek alacsonyabb árának oka az, hogy használtak, könnyen lehet, hogy kalózlemezt kínálnak az eredeti CD-nél olcsóbb áron.Az internet egyre szélesebb körű felhasználásával a jogsértések száma is jelentős növekedést mutat, illetve egyre szélesebb területeket ölel fel. A ProArt több száz, illegális tartalmakkal szolgáló oldalt, illetve ezek üzemeltetőjét kereste már meg, és szólította föl a tevékenység beszűntetésére. Ez több lépcsőben történik: a tartalomszolgáltatóhoz, az oldal üzemeltetőjéhez, esetleg az illegális tartalmakra mutató linkek elhelyezőihez írott, elektronikus levélben történő felszólítással, ezek sikertelensége esetén a szerverüzemeltetők, tárhely-szolgáltatók, internet-szolgáltatók hasonló tartalmú megkeresésével a jogsértő felhasználók számára nyújtott szolgáltatások megszűntetése, előfizetéseik korlátozása, felmondása, illetve súlyosabb esetekben büntetőeljárás kezdeményezése történik.


A cikkhez kapcsolódó anyagok:

A FÓRUM legfrissebb témái

Offtopic

2021. május 14

Jónás Tamás (instrume

2021. május 14

***FENDER***

2021. május 13

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2021. május 13

***YAMAHA billentyűsök

2021. május 12

Gitáreffektek

2021. május 12

FÓRUM MŰKÖDÉS DOLGOK

2021. május 10

GITÁRLÁDÁK

2021. május 09

***Squier***

2021. május 09

Mákosamp és válogatott f

2021. május 08

*MARSHALL.hu KLUB *

2021. május 08

***GIBSON***

2021. május 08

Zenészeket, zenekart ke

2021. május 05

Vizelde

2021. április 30

Csöves Gitárerősítő

2021. április 27

Japán és távolkeleti

2021. április 26

Mutameg!

2021. április 24

LANEY

2021. április 20

DalszövegÉrtelmező 20

2021. április 19

***JACKSON***

2021. április 18

A számítógép és a z

2021. április 14

***IBANEZ***

2021. április 10

In Memoriam...

2021. április 09

KRAMER KLUB

2021. április 07

?Hangszórót ?Ládába

2021. április 06

Fotók, képek, GALÉRIA

2021. április 03

K O R G szintetizátoro

2021. március 28

E-bay

2021. március 21

KEVERŐK, Hangkeverés...

2021. március 16

Floyd Rose tremolók

2021. március 10


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu